» » » Що таке діловодство?

Що таке діловодство?

Що таке діловодство?

Діловодство - документаційного фундамент діяльності кожного підприємства, його звітності та обліку. Звернемо увагу на визначення, щоб розуміти, що таке діловодство.

Діловодство - це галузь роботи фірми, що забезпечує документування (створення документів) і організаційну роботу над ними.

У своїй діяльності діловоди керуються нормативними актами, гостами і внутрішніми документами організації. Вони організовують документообіг всередині підприємства і між ними від моменту створення документа до закінчення його дії. Наприклад, реєстрація кореспонденції, наказів і договорів.

Кадрове діловодство

Дещо окремо в документаційне забезпечення управління варто кадрове діловодство. Сам термін озвучує нам, що таке кадрове діловодство: воно займається процесами пристрої, переведення та звільнення працівників. Крім того, кадровий діловод (інспектор з кадрів) контролює і фіксує всі переміщення фахівця по кар`єрних сходах в трудовій книжці, зазначає в особовій справі подяки, дисциплінарні стягнення і т.д.

Таким чином, кадрове діловодство - це галузь діловодства, що займається веденням документації з організації та управління персоналом.

Діловодство на підприємстві - це основа нормативної та добросовісної діяльності і звітності підприємства, тому воно вимагає великої уваги, відповідальності та акуратності. Це є причиною глобальної автоматизації процесу документообігу, що значно полегшує роботу діловодів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!