» » » Що таке характеристика?

Що таке характеристика?

Що таке характеристика?

Слово характеристика означає опис технічних властивостей предмета або особистісних якостей людини. Хоча більшість людей на запитання «Що таке характеристика?» Дадуть відповідь, що це офіційний документ.

Нижче ми розповімо про особливості Стакі документів і про дані, які необхідно вказувати в характеристиках.

Що таке характеристика, особливості документа

Надання характеристики необхідно при влаштуванні на роботу, вступу до вищого навчального закладу, для вирішення ряду юридичних питань (усиновлення дітей, отримання деяких видів кредиту), проведення судових розглядів.

Характеристика може складатися класним керівником, ректором навчального закладу або безпосереднім керівництвом підприємства на поточному або останньому місці роботи. Особа, яка склала характеристику, несе відповідальність за її вміст.

Характеристики бувають внутрішніми (при перекладі на інший факультет ВНЗ або інший відділ великого підприємства) або зовнішніми (для надання за місцем вимоги).

щоб правильно написати характеристику на учня або співробітника, потрібно відобразити такі відомості:

  • Анкетні дані. Зазвичай вказуються в правому верхньому куті документа.
  • Відомості про навчання або трудової діяльності (дата прийому на навчання або роботу, ставлення до навчання або до своїх функціональних обов`язків, рівень майстерності, досягнення в навчанні, володіння додатковими навичками і т. Д.).
  • Особисті якості людини, властиві йому риси характеру, його відносини з колективом, наявні нагороди або стягнення.
  • Місце подачі характеристики.

Бувають випадки, коли необхідно самостійно написати на себе характеристику. У цьому випадку також необхідно врахувати перелічені пункти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!