» » » Як відновитися в інституті?

Як відновитися в інституті?

Як відновитися в інституті?

Студент, який був з якихось причин відрахований з вузу, так чи інакше хоче закінчити свою освіту, і нерідко задається питанням, чи можна відновитися в інституті? Незалежно від форми навчання, будь-який студент має право продовжити свою освіту. Оцінки, отримані у ВНЗ, будуть дійсні протягом 5 років. По закінченню цього терміну, навчання доведеться починати заново.

Відновлюємося в інституті

Для того щоб відновитися в інституті, необхідно перед початком навчального року написати заяву в деканат ВНЗ, в якому ви проходили навчання, про те, що бажаєте продовжити освіту. У разі якщо ви були відраховані з ВНЗ за власним бажанням, з поважної причини, то ви будете відновлені на той курс, з якого пішли, але при цьому ви не повинні мати заборгованостей.



Якщо вас відрахували за власним бажанням, але ви не вказали причину свого академічної відпустки або за академічну неуспішність, або порушення внутрішнього розпорядку вищого навчального закладу, то рішення про вашому відновленні буде прийматися на підставі статуту інституту його керівництвом. При наявності вільних місць, відновитися цілком можливо, але частіше за все, вам буде запропоновано платне навчання. Якщо у вас є заборгованості, то ви повинні їх здати до початку навчального року, інакше вам доведеться проходити семестр, з якого ви були відраховані заново.

Слід зазначити, що навіть якщо ви були відраховані за власним бажанням і вказали поважну причину, то при відсутності вільних місць, відновитися вам навряд чи вдасться, якщо спеціальна комісія не затвердить вашу кандидатуру. Але, тим не менше, засмучуватися не варто. Можна взяти у ВНЗ довідку про незакінчену вищу освіту та копію залікової книжки. З цими документами можна звернутися в інші навчальні заклади аналогічно профілю, де вас приймуть з того курсу, з якого ви були відраховані. Тепер ви знаєте, як відновитися в інституті, і неодмінно закінчите навчання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!