» » » Що таке магістратура?

Що таке магістратура?

Що таке магістратура?

Напевно, багато хто вже чули про таке поняття, як магістратура. У цій статті коротко розглянемо, що таке магістратура і чим вона відрізняється від інших форм навчання.

Що розуміється під магистратурой

Магістратура є частиною Болонської системи. Ця система включається в себе два ступені. Перший ступінь - бакалавріат. Термін навчання - 4 роки. Слідом йде магістратура, яка триває 2 роки.

Під магистратурой зазвичай розуміють таку форму навчання, яка слідує за бакалаврат. У програму магістратури входить навчання науковим азам, також методологія наукової праці, обробка наукової інформації. Всім цим навичкам навчають майбутнього магістра протягом двох років. Щоб піти на курси магістратури, студент повинен пройти навчання на бакалавраті або специалітети. Для отримання ступеня бакалавра потрібно 4 роки, для отримання ступеня спеціаліста 5 років.

Навчаючись в магістратурі на очній формі, студент має право вести трудову діяльність. Однак навчальний час не скорочується.

У разі якщо студент бажає стати магістром наук, то для нього розробляється індивідуальний план, який затверджується деканом факультету.

Після закінчення магістратури студент пише магістерську дисертацію під керівництвом наукового керівника. Можливо, знадобиться допомога викладачів-консультантів.
Після закінчення магістратури успішно захистив магістерську дисертацію студент отримує кваліфікаційний ступінь магістра і відповідний диплом.

Детальніше про те, яким чином можна вчинити і вчитися на магістратурі, читайте в статті Як вступити до магістратури.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!