» » » Що таке анотація?

Що таке анотація?

Що таке анотація?

Нерідко, особливо в школі і на гуманітарних факультетах, учням і студентам розповідають про різних літературних і наукових жанрах. Серед них можна виділити і анотацію. Що таке анотація?

Анотація (інакше - резюме) - це узагальнене, короткий опис будь-якого джерела (статті, журналу, книги і т.д.), його коротка характеристика. Мета анотації - дати чіткі вихідні дані джерела, коротко вказати на переваги і особливості розглянутого предмета. Завдяки анотації людина, яка вперше бачить книгу або статтю, може відразу зрозуміти, про що вона.

Анотація за своїм обсягом мала, складається з двох частин. Перша служить для формулювання теми джерела-друга перераховує особливості та основні положення. В анотації використовуються усталені звороти наукового характеру, кліше, часто зустрічаються пасивні конструкції.

приклад анотації

Приклад анотації можна знайти практично до будь-якого джерела в бібліотеці. Ось один вигаданий приклад, за формою повністю відповідає жанру анотації:

Білоусова О. І. Проблеми сучасної людини // Психологія сучасного світу. - М .: Наука, 2010. - С. 40-80. Стаття присвячена основним проблемам людини в сучасному світі. Пропонується великий перелік актуальних питань про проблеми сучасної людини, йдеться про їх вплив на особистість. У статті також зачіпаються шляхи і методи вирішення цих проблем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!