» » » Що таке дебіт?

Що таке дебіт?

Що таке дебіт?

Дебіт - кількість газу / води / нафти / іншої рідини, яке видає джерело за певний період часу. Дебіт - це головна інтегральна характеристика джерела, яка використовується для визначення його здатності генерувати продукт. Перш ніж розберемося з тим, що таке дебіт, треба сказати, що поняття не слід плутати з іншим терміном в економічній сфері - дебетом. Про те, що таке дебет, можна дізнатися зі статті Що таке кредит.

Дебіт: основні характеристики

Дебіт залежить від зв`язку джерела з прилеглими до нього "плодоносними" шарами (поклади нафти, води, газу і т.д.), а також сезонних умов. Так, наприклад, поведінка ґрунтових вод може суттєво впливати на дебіт.

Одиниці виміру дебіту для рідинних джерел - л / с (літри в секунду), м3/ С, м3/ Ч, м3/ Сут. Для газових джерел використовується тільки одиниця м3/ Сут.

дебіт свердловини

Дебіт свердловини - це обсяг продукції, який видобувається зі свердловини за одиницю часу. Використовується також поняття середній дебіт свердловини - це добовий видобуток від джерел в залежності від числа джерел.

Компанії, які бурять свердловини, повинні виміряти дебіт отриманої свердловини і внести отримане значення в паспорт свердловини. Замовник при цьому повинен упевнитися в тому, що зазначена цифра відповідає його запитам. Наприклад, водна свердловина для господарських потреб повинна мати дебіт 3,5 м3/ Ч, цього достатньо для забезпечення одночасно семи кранів.

Більше значень цікавих термінів шукайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!