» » » Що таке діна?

Що таке діна?

Що таке Діна?

Діна як одиниця вимірювання використовується найчастіше у фізиці і механіці. Але не всі знають, що таке Діна. Дане слово прийшло до нас з грецької мови і означає силу. Діна в абсолютній системі заходів є одиницею сили, яка повідомляє прискорення рухається масі вагою в один грам. Дане прискорення дорівнює одному сантиметру в секунду.

поняття дині

Діну як одиницю виміру застосовували в системі сантиметр-грам-секунда. Одна дина дорівнює 1,02 мгс (міліграм-силі). Діну як одиницю виміру постійно використовували до того моменту, поки в науці діяла система СГС (що означає сантиметр-грам-секунда). Після прийняття міжнародної системи одиниць вона так повсюдно не застосовується. Російською мовою дане вимір позначається як дин, а міжнародне позначення - dyn. Завдяки впливу сили на один грам маси Діна повідомляє їй прискорення, рівне одному сантиметру на з2.

У повсякденному житті дане вимір не застосовується, воно необхідне для використання в науці. Наприклад, найчастіше їм користуються у фізиці, так як сила в даній галузі науки є одним з ключових понять.

Значення інших слів і виразів можна знайти в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!