» » » Які є книги?

Які є книги?

Які є книги?

У цій невеликій статті ми розповімо Вам, які є книги за видами і напрямками, і Ви дізнаєтеся, скільки їх взагалі існує.

Науково-популярні і звичайні наукові

Звичайні книги, які видаються зазвичай великим тиражем, і складають більшу частину матеріалу, який доступний учням при написанні будь-яких работ.Такого роду книги діляться на відомі і невідомі. Відомі добре знайомі в колах фахівців з даного питання, вони добре тиражуються і неодноразово перевидаються. Що ж стосується невідомих, то це, як правило, книги наукових публіцистів.

Словники, довідники та енциклопедії

Це типи книг, за допомогою яких можна швидко і легко отримати загальну інформацію про цікавить Вас предмет і відомості про наявну на цю тему літературі. Списувати з таких книг небажано, так як доведеться цитувати неодноразово, і це вважається поганим тоном.

книги класиків

У будь-якому випадку, кожна, навіть сама вузька сфера знання, має прийняті всіма авторитети. Припустимо, якщо Ви пишіть будь-яку наукову роботу, то без книг, автором яких є першопроходець в тій темі, яку Ви описуєте, Ви просто не обійдетеся, так як він - класик цього жанру і виду твори. Класиків обов`язково варто почитати, а якщо не почитати, то подивитися все одно варто, так як Ви будете мати можливість блиснути знаннями авторитетів.

Документи і джерела

Тексти поділяються на ті, які досліджують, і на ті, в яких досліджуються ці тексти. Можна сказати, існують дослідні тексти і досліджувані тексти. Коли який-небудь текст стає об`єктом дослідження, він набуває класифікацію джерела. Джерело - текст, який Ви досліджуєте у Вашій роботі. Документ - це текст, в якому не можна вже нічого змінити, і коли Ви використовуєте документ в своїй роботі, Ви має максимально точно перенести текст і зміст написаного в ньому. Документи використовують для теорії і дають прямі цитати з них, джерела ж піддають дослідженню, використовуючи інформацію, отриману з документів.

старі книги



Це книги, які по профпридатності давно застаріли, і для створення наукових робіт ними користуються досить рідко. Але іноді старі книги з гуманітарних і соціальних питань ще можуть допомогти Вам у вирішенні будь-якого питання. Іноді старі книги проглядаються тільки на плівці, так званому мікрофільмів, в який перенесені сторінки і тексти старих книг. Ви просто переглядаєте їх, як діафільм.

іноземні книги

Це книги, написані іноземними мовами, аналогів яких на російській немає. Такі книги доводиться перекладати.

бібліографічні покажчики

Книги, в яких вказані списки певної літератури по різного роду питань. Тобто, це книги, які описують, яким книжкам бувають в якому порядку їх простіше і швидше знайти. Такі книги бувають галузеві, універсальні і тематичні, а також ретроспективні і поточні. Опис джерел книг в них організовано самими різними способами. Це може бути алфавіт, предмет, систематика, автор або заголовок.

Автореферати, дисертації і депоновані рукописи

Це типи творів і книг, які пишуть люди, щоб отримати вчений ступінь або якусь похвалу, заохочення, щоб відзвітувати в присутності власних публікацій.

В принципі, це все! Сподіваємося, за допомогою нашої статті Вам нескладно буде розібратися в тому, які є книги.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!