» » » Як читати книги на телефоні?

Як читати книги на телефоні?

Як читати книги на телефоні?

Без мобільного зв`язку в наші дні вже не обходиться ніхто і маленький телефонний апаратик, легко поміщається в сумці або в кишені, знаходиться завжди під рукою. Якщо перетворити мобільник в мініатюрну електронну читалку, то і потрібна книга теж виявиться постійно поруч, нехай і в електронному вигляді. Залишається тільки зрозуміти, як читати книги на телефоні.

Переваги «телефонного» читання

  • Можливість встановити потрібний для ваших очей шрифт: можете зробити його не менше, ніж у звичайній паперовій книзі, а, при необхідності, збільшити до необхідного розміру.
  • Коротка рядок в телефоні спрацює на швидкість читання, автоматично збільшивши її, адже чим довше рядок, тим складніше потрапити поглядом в початок наступної, читаючи ж з телефонного екранчика, ви взагалі не зіткнетеся з подібною проблемою.
  • Налаштувавши відповідну яскравість екрану, ви полегшите завдання органам зору, і очі не будуть втомлюватися при читанні.
  • Вам не доведеться купувати книги, які легко можна прочитати з телефону.

Отже, позитивні фактори очевидні. Має сенс витратити кілька хвилин, щоб навчитися завантажувати в мобільний телефон вибрані вами книги і тексти, і ви зможете використовувати рідкісні вільні хвилини на задоволення читання, яке мало з чим може зрівнятися.

Простий інструктаж для «чайників»

  • Переконайтеся, що ваш мобільник підтримує будь-яку версію мови програмування Java.
  • В інтернеті знайдіть і скачайте необхідну книгу. Найзручніше, щоб текст був в простому текстовому форматі (txt), якщо в вашому випадку це не так, то скопіюйте текст завантаженої в іншому форматі книги в текстовий документ, який самі ж створите, і збережіть.
  • Для читання будь-якого тексту на телефоні, він повинен бути створений у вигляді java-книги. Тут є кілька можливостей.
  • Використовувати конструкторський сайт.
  • Застосувати спеціальну програму-конвертор.


Розглянемо кожен варіант.

  1. Візьмемо для прикладу сайт allnokia.ru/books. На сторінці сайту заповніть форму: назва книги (краще англійськими літерами), текстовий файл з вашого комп`ютера (той самий, з розширенням txt), код з картинки. Натисніть стрілку (праворуч) і потрапите на сторінку з посиланням на новостворену з вашого файлу java-книгу. Кнопка «Завантажити» - і книга у вас на комп`ютері. Щоб вона потрапила в телефон, скористайтеся бездротовою мережею Wi-Fi, USB-кабелем або скачайте файл відразу на мобільник через бездротовий протокол WAP.
  2. Програму, конвертує тексти, - TequilaCat_BookReader_v2.2.8 - скачайте і запустіть за допомогою файлу Shell.exe. Перед вами відкриється зрозумілий і доброзичливий інтерфейс. У таблиці є поля для імені файлу і назви книги. Натисніть на кнопку «Додати книгу» в лівій частині таблиці. Коли необхідний текстовий файл обраний, праворуч з`явиться «книга», при натисканні на неї можна побачити весь текст і перевірити правильність його відображення. У верхньому лівому куті натисніть кнопку «Build» (відкрита жовта папка з зеленим листочком всередині) - java-книга створена, праворуч ви побачите повідомлення про успішно згенерованих файлах, який розташувалися вже в тій же папці, де існував ваш вихідний текстовий документ. Перенесіть отриману java-книгу в свій телефон будь-яким із зазначених в пункті (1) способів.

Не забудьте в налаштуваннях відкритої вже в мобільнику книги послідовно натиснути клавіші 5, 5, 3, щоб отримати посторінкову прокрутку. Тепер ви знаєте, як читати книги на телефоні, отримуйте задоволення!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!