» » » Як читати книги на iphone?

Як читати книги на iphone?

Як читати книги на iPhone?

Якщо ви зовсім недавно придбали сучасний iPhone, то зовсім не дивно, що перше питання, яке у вас з`явився - це, як читати книги на iPhone. Щоб з цим розібратися, давайте подивимося, яка програма для цього потрібно.

Прога для iPhone

Перш, ніж починати процес читання, необхідно завантажити на гаджет ті книги, які ви плануєте прочитати. Знайти їх можна в вільному доступі в Мережі Інтернет. Безкоштовні книги для iPhone можна знайти і на сайті-виробника даного електронного товару. А ось що стосується програмного забезпечення, без якого читати ці книги буде проблематично, то радимо скачати такий додаток як «Айчіталка». Вона сумісна з такими сучасними апаратами, як iPhone, iPad, а також iPod touch

Читати книгу за допомогою «Айчіталка» дуже легко. Знайти її та завантажити можна в Інтернеті, де вона знаходиться у вільному доступі. Встановіть додаток на своєму планшеті, після чого у вас з`явиться можливість читати книги в форматі FB2. Скачайте їх в Інтернеті і приступайте безпосередньо до процесу читання. Сподіваємося, що ви знаєте як завантажити книгу в iPhone. Після того, як книги будуть завантажені, копіюємо їх в «Айчіталка» і починаємо читати.

Особливості програмного забезпечення

Крім зазначеного вище формату FB2 формат книг для iPhone може бути різним: PDF, ePub і TXT. Зовнішній вигляд «Айчіталка» спочатку нагадує iBooks. Тут також ви знайдете книжки на полицях. У програмі є вже одна книга, на якій і варто повчитися користуватися додатком. Натискаємо на обкладинку книги і ми побачимо текст.

Текст у додатки великий, але якщо вас це не влаштує, то можна в налаштуваннях поміняти його на інший. В кінці і на початку листа ви знайдете кнопки навігації, які регулюють пересування по главам. У кутку екрану ви побачите червону закладку, яка при натисканні запам`ятовує місце, на якому ви зупинилися читати.



Якщо ви доторкнетеся до самого центру екрана, то побачите меню, яке складається з нижньої і верхньої панелей. Внизу розташовуються покажчики вправо і вліво, які використовують для того, щоб перегортати глави, також тут присутній і бігунок, який відзначає, скільки ви вже прочитали і скільки залишилося. Внизу праворуч присутній кнопка «Зміст», яка викликає список всіх глав.

Верхня панель містить:

  • стрілку, яка повертає назад на полицю з книгами
  • нічний або денний режим чтенія- шестерінку, яка позначає настройки програми
  • закладки, які ви зберегли заздалегідь
  • пошук по тексту
  • кнопку «Про книгу»

Не забудьте обов`язково зайти в меню «Налаштування», так як тут ви зможете вибрати шрифт, тему і вирівнювання. Також тут можна включити горизонтальний режим або режим лівші.

Перегортання сторінок може здійснюватися як за допомогою сенсорного екрану, так і спеціальними кнопками на панелі. Рекомендується встановити режим прокрутки, так як при наявності анімації в книгах процес перегортання може «гальмувати». Щоб очі не втомлювалися, використовуйте спеціальну тему, як раз призначену саме для цього.

Тепер ви знаєте, як читати книгу і як закачати книгу на iPhone, що дуже вам знадобиться, якщо ви новачок в спілкуванні з цим просунутим гаджетом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!