Як читати djvu?

Як читати DjVu?

Досить багато книг поширюється в форматі DjVu. Адже він дає незаперечні переваги - при відмінній якості документа файл важить зовсім небагато. Проте, щоб відкрити цього формату потрібно мати спеціальне програмне забезпечення.

Нижче можна буде дізнатися, як читати DjVu.

Як читати DjVu-формат?

На даний момент існує 2 найзручніші програми для читання формату DjVu - WinDjView і DjVuReader. У них мало відмінностей, оскільки ці програми є вузько, але, між тим, вирішує проблему читання файлів.

DjVuReader



DjVuReader поширюється безкоштовно, тому її можна знайти на просторах інтернету або скачати тут . Щоб почати використовувати цю програму, потрібно запустити її. Потім в меню «Файл» вибирається книга, яку необхідно відкрити. Клацніть по ній, і ви зможете прочитати її. Також в даній програмі можна вибрати режим відображення документа - імітування читання цієї книги, утворять єдиний режим. Також можна буде встановити закладки, щоб не втратити потрібну сторінку.

WinDjView

Дана програма також поширюється безкоштовно, її можна завантажити тут. Після скачування ВО ім можна відразу користуватися, можна просто перетягнути файл з розширенням DjVu, і він відразу відкриється. Налаштування у даної програми аналогічні попередній. Але WinDjView дає ще можливість автоматично перегортати сторінки.

Можливо, вам будуть корисні наші статті на схожу тематику Як читати книги на iPad | Книги в форматах DJVU і PDF і Як DjVu перевести в PDF.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!