» » » Який програмою відкрити файл pdf?

Який програмою відкрити файл pdf?

Який програмою відкрити файл PDF?

Останнім часом дуже багато різної інформації зберігається в форматі PDF. Цей формат надійний, зручний, простий у використанні і не займає багато місця. Розглянемо, якою програмою відкрити файл PDF.

Запропонуємо кілька програм для відкриття файлів PDF, а також з`ясуємо, в чому головні особливості цього формату.

Формат PDF - що це?

Формат файлів PDF (Portable Document Format) був винайдений для зберігання і розповсюдження друкованої продукції. Створила цей формат компанія Adobe Systems, яка згодом надала його у відкритий доступ і навіть розробила спеціальну безкоштовну програму для читання файлів.



Сьогодні формат PDF є найпростішим і популярним форматом для поліграфічної продукції, його навіть називають студентським форматом. Величезна кількість книг і документів зберігається і поширюється саме в цьому форматі. Файли PDF займають мало місця і дуже зручні у використанні.

Якими програмами відкрити файл PDF?

Adobe Reader

Найпопулярніша і зручна програма для відкриття файлів pdf-формату придумана самими розробниками. Вона прекрасно підходить для комп`ютерів з будь-якими операційними системами. Це програма Adobe Acrobat Reader. Завантажити її можна абсолютно безкоштовно, пройшовши за цим засланні. Вона важить дуже небагато і відмінно справляється зі своїм завданням. Крім безкоштовної версії цієї програми, існує ще й платний варіант з деякими додатковими функціями. Однак і безкоштовна версія повністю підходить для роботи з файлами формату PDF.

PDFMaster



Інша відмінна програма для читання pdf-файлів - PDFMaster. Вона також поширюється безкоштовно. Завантажувати її найкраще з офіційного сайту pdfmaster.ru. Особливість цієї програми полягає в дуже зручному інтерфейсі, а також в утиліту вбудована чудова функція пошуку потрібного слова або потрібної сторінки. Це дозволяє економити багато часу при роботі з текстами у форматі PDF.

Foxit Reader

Foxit Reader - ще одна чудова альтернатива офіційній програмі для читання файлів PDF. Завантажити її можна тут абсолютно безкоштовно. Це надзвичайно швидка в своїй роботі програма, вона займає дуже мало місця і оперативної пам`яті на вашому комп`ютері, при цьому відрізняється високою швидкістю і продуктивністю. З її допомогою можна не тільки читати pdf-файли, але і створювати, змінювати, підписувати і роздруковувати їх. У ній можна вибрати зовнішній вигляд документа, є зручна функція закладок, кілька різних режимів перегляду і орієнтації зображення.

STDU Reader

Остання з рекомендованих програм - STDU Viewer. Її теж найпростіше скачати на офіційному сайті. Вона безкоштовна і русифікована. До головних переваг цієї програми відноситься надзвичайно висока швидкість роботи навіть на слабких комп`ютерах. Крім того, STDU Viewer відкриває файли не тільки формату PDF, а й багато інших текстові файли, а також практично всі наявні формати зображень. У цій утиліті теж є зручний пошук по тексту, а також є можливість масштабування сторінок і додавання закладок, що дуже полегшує роботу з об`ємними текстами, наприклад, з підручниками. Якщо у вашому тексті є посилання, то STDU Viewer підійде вам ідеально, оскільки підтримує можливість роботи з ними.

Крім того, вам також можуть бути корисні ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!