Як читати pdf?

Як читати PDF?

Формат PDF (повна назва - Portable Document Format) розроблений програмістами компанії Adobe Systems як засіб представлення в електронному вигляді поліграфічної продукції (книг, журналів, брошур, буклетів). Документ, який було збережено в форматі PDF, при перегляді на моніторі виглядає абсолютно так само, як і його друкований прототип.

В даний час PDF - це один з найбільш поширених форматів, з яким доводиться працювати користувачеві комп`ютера. Як читати pdf?

Читання pdf-файлів за допомогою спеціальних програм

Найбільшою популярністю користується програма, яку розробила корпорація - творець самого формату. Вона називається Adobe Reader. Поширюється утиліта безкоштовно, і з офіційного сайту компанії завжди можна скачати її останню версію. Програма сумісна з усіма операційними системами, в тому числі і з Windows. Також можна завантажити версію програми для мобільних пристроїв, що працюють на android або ios.

Як альтернативні програм можна порекомендувати Foxit Reader, STDU Viewer, PDF Master. Ці та інші програми можна безкоштовно скачати з сайтів розробників. Щоб знайти утиліти для відкриття pdf-файлів в інтернеті, досить задати в пошуковику відповідний запит.

Як читати pdf на електронних книгах



Багато користувачів електронних книг стикалися з певним незручністю читання pdf-файлів на своїх пристроях. Справа в тому, що сторінка поліграфічного видання відображається на моніторі діагоналлю в 6 дюймів в своєму первозданному, але сильно зменшеному вигляді. Читати такий дрібний текст дуже незручно.

Цю проблему можна вирішити, наприклад, за допомогою онлайн-конвертера електронних книг, який може перевести вашу книгу в форматі pdf в формат fb2. Завантажте в електронну книгу обидва варіанти і користуйтеся тим, що вам більше сподобається.

Додаткову інформацію з даної теми ви можете отримати в статті Як відкрити PDF файл.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!