Що читає pdf?

Що читає PDF?

Сучасну поліграфічну продукцію складно уявити без документів в PDF (дослівно це Portable Document Format, що можна перевести, як формат переноситься документа). Цей тип файлу дозволяє досить якісно комбінувати текст і різні види графіки, а також і інші типи електронних елементів в компактному форматі.

Що читає PDF? Можливо безліч варіантів програм, які дозволять швидко і просто переглянути цей тип електронного документа. Почнемо з самого відомого.

  • Однією з найпопулярніших безкоштовних програм для читання даного формату є Adobe Reader (її можна побачити і завантажити тут). Ця програма є офіційною. Це програмне забезпечення було створено ще в далекому 1993 році. За допомогою цієї програми можна створювати, редагувати і, звичайно, переглядати файли, створені в PDF. На цей момент існує вже 11 її версій, а крім того, існують і спеціальні варіанти - для комунікаторів і КПК.
  • Чим читати PDF, крім Adobe Reader? Досить багато можна зустріти і програм сторонніх розробників, так наприклад, серед них, найбільш часто використовується Foxit Reader. Це досить популярний додаток може також бути завантажений безкоштовно з офіційного сайту. Воно дозволяє теж не тільки переглядати, але і виконувати всі основні види обробки файлів даного формату. За відгуками користувачів, ця програма працює трохи швидше, ніж Adobe Reader, але меню у неї не повністю русифіковане на відміну від описаної раніше програми.
  • Розглянемо, чим прочитати PDF можна крім цих 2 найпопулярніших додатків. Існує ще ряд програмок, які дозволяють паралельно переглядати і документи в інших форматах, що також може бути актуально при роботі з різними електронними паперами. Так варто згадати Brava Reader, EXrert PDR Reader і ін. Вони існують в безкоштовному і комерційному варіантах і дозволяють виконувати цілий ряд впливів на документи в розглянутому нами форматі.
  • Окремо слід описати, ніж читати pdf файли з мобільного телефону. Як вже зазначалося раніше, існують спеціальні версії для комунікаторів (Adobe Reader і ін.) Для iphone можна скористатися програмою PDF Expert.


Таким чином, в даний час прочитати PDF файл не складе великої проблеми.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!