» » » Що таке євангеліє?

Що таке євангеліє?

Що таке Євангеліє?

Існує багато різних церковних книг і літературних творів. Багато хто не знає, що таке Євангеліє. Це одна з книг Нового Завіту, в якій описуються народження і життя Ісуса Христа. У християнстві ця книга є священною і дуже шанується багатьма народами і перш за все церквою.

Існує не одна книга Євангелія, їх кілька і відрізняються вони авторством. Християнська церква визнає тільки канонічні Євангелія. До них відносяться Євангеліє від Іоанна, Євангеліє від Марка, Євангеліє від Луки і Євангеліє від Матвія.

  1. Першою книгою традиційно вважається Євангеліє від Матвія, в ньому йде розповідь про родовід Ісуса Христа і його проповіді.
  2. Євангеліє від Марка - є друга книга Нового Завіту, вона є найкоротшою книгою з усіх чотирьох.
  3. Третім в Новому Завіті є Євангеліє від Луки, в книзі описано життя і проповіді Ісуса Христа, вона здебільшого звернена до християн, які прийшли в віру з поганства.
  4. Останнє, завершальне Євангеліє від Іоанна було написано коханим учнем Христа Іоанном, в книзі містяться факти, які були згадані в трьох попередніх Євангеліях.

Всі ці чотири книги входять до складу Священного Писання - основоположною літератури християнської релігії.



Якщо говорити про те, що означає слово Євангеліє, то в буквальному перекладі «Євангеліє» в грецькій мові означає «блага вість». Сенс полягає у тому, що після життя, смерті і чудесного Воскресіння, Христос доручив своїм учням проповідувати цю благу звістку, тобто його вчення, серед усіх народів світу.

Відомо, що означає Євангеліє не тільки книги канонічні, зустрічаються також і неканонічні писання. Їх налічується близько 15 книг. Всі вони також розповідають про земне життя Христа, його родовід, про його страждання і Воскресіння. Але церква не визнає ці Євангелія, так як вважає, що події, що описуються в них, є викривленими, а самі книги позбавлені благодаті Божої.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!