» » Ким прийнято християнство?

Ким прийнято християнство?

Ким прийнято християнство?

Християнство - світова релігія, що базується на навчаннях Ісуса Христа і є наймасштабнішою як за чисельністю послідовників - 2,35 мільярда чоловік, так і за географічним розмахом - кожна країна має хоча б одну християнську громаду. Тобто в даний момент усі країни визнали християнство.

напрямки християнства

Послідовники Ісуса Христа вірять, що він - Месія, Син Божий і Спаситель людства. Християнство ділиться на три великі напрямки - православ`я, католицизм і протестантизм. Перші дві течії утворилися в результаті розколу християнської церкви 1054 року. Тоді східна церква стала православною, а західна - католицької. Протестантизм виник в результаті реформи Католицької церкви. Католиків сьогодні налічується 1,2 мільярда, православних - 300 мільйонів, протестантів - 420 мільйонів. Крім того, існує ще маса інших відгалужень християнства (англікани, лютерани, баптисти і т.д.).

перші християни

Вважається, що християнство виникло в Палестині в 1 столітті серед населення так званого Межиріччя, проте дуже швидко релігія поширилася на прилеглі землі. Хто ж перший прийняв християнство? Якщо вірити догматам самої християнської церкви, першими прийняли цю релігію були євреї. Однак більшість дослідників християнства вважають, що "першовідкривачем" варто вважати царя Великої Вірменії Трдата. Саме в Вірменії в 301 році християнство було прийнято як державна релігія. У 313 році прикладу Великої Вірменії пішла Римська імперія.

християнство сьогодні

Ким прийнято християнство як державна релігія сьогодні? Як ми згадували вище, християнські громади існують сьогодні у всіх країнах, однак найбільше число послідовників цієї релігії можна знайти в Європі, Росії, США, Канаді, Латинській та Північній Америці, Азії, Африці, а також Австралії та Океанії.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!