» » » Скільки на землі людей?

Скільки на землі людей?

Скільки на Землі людей?

Наша планета має велику територією для проживання і має величезні ресурси. І на планеті ще є простору, незаселені людьми. Але не всі знають, яка кількість людей на планеті сьогодні. Відомо з останньої статистики ООН, що людей на планеті близько семи мільярдів. Але чи так це? Які прогнози на майбутнє? І скільки було людей в різні епохи?

Розберемося в цих питаннях і з`ясуємо, скільки людей на Землі сьогодні.

Скільки людей було в різні епохи

У різні епохи кількість людей було різним. Але, читаючи статистику, можна помітити, що кількість людей росло поступово, то прискорюючись, то сповільняться. Ось кілька зразкових даних про чисельність населення планети в різні часові відрізки:

  • На початку нашої ери на планеті налічувалося близько трьохсот мільйонів чоловік, що не так багато за нинішніми мірками, коли в одній невеликій країні може жити більше людей, ніж на початку нашої ери;
  • До кінця першого тисячоліття нашої ери людей стало приблизно чотириста мільйонів. За тисячу років населення зросло всього лише на сто мільйонів, що вчені пов`язують з війнами, хворобами і поганими умовами життя;
  • У 1500 році вже налічувалося п`ятсот мільйонів чоловік;
  • У 1820 роках, за загальним даними, людей було близько одного мільярда;
  • У 1900 році - 1,6 мільярда;
  • У 1960 роках - три мільярди чоловік;
  • У 1993 році на планеті налічувалося приблизно 5,66 мільярдів людей;
  • Сьогодні на нашій планеті за різними даними від 7 і до приблизно 7,2 мільярда чоловік.


Як видно зі статистики, приріст населення відбувався стрибками. Пов`язано це з хворобами, епідеміями, війнами, а також з розвитком технологій. Зростання населення сповільнювався тоді, коли починалися нові епідемії і глобальні війни. З 1960 року по наш час помітний величезний стрибок народжуваності. Саме в цей час медицина зробила крок значно вперед, а життя спростилася завдяки технологіям. Однак сьогодні зростання сповільнилося.

Скільки людей в світі сьогодні

У 2011 році була наведена статистика по приблизною кількістю людей на сьогодні. 1 листопада було оголошено, що людей на планеті сім мільярдів. У наш час зростання населення трохи сповільнилося. Це пов`язано з переважною більшістю людей, яким за 60 років, в порівнянні з дітьми до 5 років. Дану аномалію відносять до наслідків Другої світової війни, а також до нової політики деяких держав щодо стримування зростання населення. Однак, інші держави, наприклад, Росія, навпаки, вводять нові демографічні програми для підтримки зростання населення. Тому в нашій країні зростання населення найближчим часом може бути значним.

Співвідношення чисельності людей по країнах і континентах



Найбільше за чисельністю населення проживає в Китаї, яке становить більше мільярда людей. На другому місці знаходиться Індія, яка, можливо, наздожене Китай в майбутньому. Третє місце - США, а саме з 1990 року, після розвалу СРСР, який займав до цього третє місце. Сьогодні Російська Федерація лише на дев`ятому місці за чисельністю населення.

За континентальної статистикою найбільше населення перебуває в Азії, тому що там відповідний клімат і значна кількість їжі, яку виробляють цілий. Чверть населення за прогнозами ООН в 2050 році буде перебувати в Африці знову ж через відмінний клімату. Найменше населення сьогодні знаходиться в Північній Америці, Антарктиді та інших місцях, де умови проживання дуже суворі.

Прогноз зростання кількості людей в майбутньому

За прогнозами ООН, до 2025 року населення на нашій планеті досягне 8,1 мільярдів чоловік. До 2050 людей стане 9 мільярдів, а в 2100 - 10 мільярдів чоловік. Однак дана статистика лише приблизна і не враховує різні катастрофи, хвороби, нові відкриття в науці і інші чинники, які можуть істотно вплинути на зростання населення нашої планети.

Також ви можете прочитати наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!