» » » Скільки років білорусі?

Скільки років білорусі?

Скільки років Білорусі?

Білорусія або Республіка Білорусь - це держава, яка розташована в Східній Європі. Ця країна з сучасним її ладом виникла в 1991 році, 26-го грудня. Якщо задуматися, скільки років Білорусі, то не так вже й багато - всього 24 роки (в 2015 р), якщо рахувати від дня набуття нею незалежності від СРСР. Саме ця дата відзначається як День незалежності країни, адже в цей день було прийнято головний документ - Конституція республіки. Свою назву республіка змінила з БССР на Республіку Білорусь в 1991 році, а саме - 19-го вересня.

Якщо вважати, скільки років Білорусі з дня заснування її в складі Російської імперії в якості республіки (в 1918 році, 25 березня), то ця країна скоро відзначатиме столітній ювілей. Можна вести відлік також від придбання Білоруссю статусу Української Радянської Соціалістичної Республіки, а саме: з березня 1924 року і з грудня 1926 (дати приєднання Вітебській, Гомельській та Смоленської губерній).

Для допитливих, кому цікава чисельність населення республіки, радимо ознайомитися з нашою статтею Скільки людей в Білорусі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!