» » » Скільки людей в світі?

Скільки людей в світі?

Скільки людей в світі?

Не так давно ЗМІ твердили нам, що населення всієї планети становить 6 млрд. Чоловік. Чи так це зараз? Скільки людей в світі можна нарахувати на даний момент?

Скільки людей на планеті

Приріст населення постійно збільшується, на 1 листопада 2011 року кількість живуть на планеті Земля склало 7 млрд. Поки це найбільш точну відповідь на питання про те, скільки людей у всьому світі. Кількість людей постійно збільшується, а тому 7 млрд. - Це лише приблизне число.

Як змінювалася кількість людей на нашій планеті? На початку нової ери серед людей налічувалося 300 млн. Людина- до кінця 1000 н.е. людей стало більше - 400 млн.- до 1500 року - 500 млн.- в 1800 році населення планети збільшилося до 980 млн.- в 1900 році людей було 1,6 млрд.- в 1960 - вже 3 млрд.- в 1993 - 5 , 6 млрд. людина-2003 рік став роком 6,3 млрд. людей-а 2006 - 6,5 млрд. Скільки зараз людей в світі, Ви вже знаєте, ну а до 2050 року очікується стрибок до 9,5 млрд. чоловік.

Незважаючи на великі цифри в останні роки, раніше населення планети збільшувалося швидше, тепер темпи зростання знизилися. 2009 рік став першим в історії людства роком, коли чисельність міського населення зрівнялася з чисельністю сільського, у чому важливу роль, безсумнівно, зіграла міграція з сіл в міста. У майбутньому очікується збільшення числа міського населення і зменшення сільського. Рекордсменами за кількістю населення є КНР, Індія і США. Росія займає лише дев`яте місце, і приріст населення у країни негативний.



Скільки ще людей зможе вмістити в себе планета Земля? За деякими даними однієї з теорій, Земля зможе вмістити в себе до 60 млн. Млрд. Чоловік. Але слід враховувати те, що Земля має надолужуваних і непоправні ресурси. Отже, велике населення планети має вчасно підтримувати надолужуваних ресурси і економити непоправні. Лише тоді вдасться жити в злагоді з планетою.

Що впливає на ріст населення

А як варіюється кількість народжених і померлих людей по всій планеті? Скільки в світі помирає людей, а скільки - народжується?

Ось приблизна статистика:

  1. Кожен день на планеті народжується 365 тис. Нових людей. З них 57% - діти Азії, 26% - з Африки-9% - з Латинської Америки-5% - з Європи-3% - з Північної Америки і 1% - з Океанії і Австралії.
  2. За однією статистикою щороку помирає приблизно 59 млн. Чоловік, близько 2 людей в кожну секунду. Щодня втрачають життя більше 160 тис. Чоловік. З них помирають люди через війну (кожні 102 секунди) - когось вбивають (кожну 61 секунду) - хтось втрачає життя через самогубство (кожні 39 секунд) - хтось гине в автокатастрофі (кожні 26 секунд) - хтось гине від голоду (кожні 3 секунди) - вмирають маленькі діти до 5 років (кожні 3 секунди).


Увага, тільки СЬОГОДНІ!