» » Коли ходити до церкви?

Коли ходити до церкви?

Коли ходити до церкви?

Сучасне суспільство надало людям досить свобод, в тому числі, і вибір релігії. Від загального атеїзму люди, все частіше, звертаються до церкви. Але, знання про церковний устрій в радянську бутність, були вибиті дуже міцно з людей, тому, зараз, у багатьох виникають питання - коли ходити до церкви, що треба одягати, як вести себе в церкві? Священики відповідають на ці питання однозначно: до церкви треба прийти всім серцем, а решта правила ви вивчите згодом.

За якими днями ходити до церкви

Прийнято вважати, що ходити до церкви можна по суботах і неділях, коли йдуть великі служби. Абсолютно помилкова думка. Церква відкрита для людей будь-якого дня. Церковники кажуть, що звернення до бога відбувається краще в спільній молитві, коли хор її співає, а прихожанин підспівує. Ще одна причина цього, криється в тому, що основна частина прихожан в будні, зайнята роботою, а, до церкви, йдуть, у вільний час, у вихідні. Тому, майже всі великі свята, припадають на вихідні, так що сходити, і долучитися до загальної молитви в цей день не є проблемою.

Коли не можна ходити до церкви

Питання, коли не можна ходити до церкви, цікавить, в основному, жінок. Існує думка, що під час місячних, жінка, не повинна переступати поріг храму. Служителі церкви це правило підтверджують. І, пояснюють його, відповідно до вчення Христа. За церковними канонами, причащаючись, людина споживає плоть і кров Христа, і, стає священним, в момент з`єднання зі святинями. А, у жінки, ця свята кров тут же випливає, священики вважають це неприпустимим. Тому, причащатися в місячні жінці заборонено. А, заодно, і приходити в храм не рекомендується.



Ще одне питання, яке цікавить жінок, коли можна ходити до церкви під час вагітності. Церква вважає вагітність і дитини, всередині матері, благословенними Богом, дивом священним, і ніякої заборони на молитви, і присутність в храмі, не накладає. Навпаки, закликає вагітних молитися Божої Матері, і, святим, що захищає матір і дитину.

В котрій годині приходити до церкви

У церкві, абсолютно, не існує заборон за часом відвідування храмів. Церква відкрита з ранку, з моменту початку заутренній, і до вечора. Вночі, відвідування храму не вітається, тому що храм - це таке ж установа, як і будь-яка інша. Треба розуміти різницю між спілкуванням з Богом, яке у вас може відбуватися постійно, і відвідуванням храму, там, є певні години для відвідування. Ночами, храми відкриті в святкові дні, наприклад, на Різдво, на Водохреща. У будь-який час, коли можна ходити до церкви, ви прийдете для молитви, і зробите все, що необхідно. А, по ночах, служителі церкви сплять, також, як і будь-яка людина.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!