» » » Чи можна вагітним ходити на цвинтар?

Чи можна вагітним ходити на цвинтар?

Чи можна вагітним ходити на цвинтар?

Вагітність - початок нового життя. Кладовище - якийсь знак закінчення життєвого шляху. Наскільки протилежні ці поняття! Одні тільки народжуються, інші вмирають. Люди ходять на кладовище, щоб поховати когось, щоб пом`янути близьких. Але чи можна вагітним ходити на цвинтар? Тобто жінки, що носить нове життя, ходити туди, де залишили життя інші люди.

Вагітні на кладовищі: думка церкви

Отже, якій позиції дотримуються служителі церкви про те, чи можна вагітним на кладовищі. Церква стверджує, що ходити на цвинтар і поминати покійних можна і потрібно навіть вагітним. Вважається, що Господь Бог благословляє людей, які не забувають своїх близьких, своїх предків. Але Ви повинні пам`ятати, що робити це можна, якщо є бажання. Вагітним не можна на кладовищі, коли вони не добре себе почувають. Не варто в цей день йти туди, навіть якщо родичі вимагають Вас про це.

Вагітна на кладовищі: думка психологів

Розмови про те, що вагітним не можна ходити на цвинтар, звичайно забобони. До речі, забобонність у вагітних підвищується. Але не можна забувати про те, що негативні емоції і сильне внутрішнє напруження, яке може переживати жінка під час похорону, можуть вплинути на її здоров`я і здоров`я малюка. Адже будь-який стрес - це причина недуг, хвороб. Ось власне основна причина, чому вагітним не можна на кладовищі. Особливо на ранніх термінах вагітності варто поберегти свої нерви, бути спокійною і затишною. Якщо жінка вирішила все ж піти на похорон, хоча сильно переживає, то їй краще звести до мінімуму спілкування зі скорботними, тримати себе в руках, намагатися заспокоїти себе.



Все буде залежати від приводу походу на цвинтар (похорон або бажання прийти до могили і пом`янути близьку людину). А також від того, як сприймає вагітна жінка саме кладовище. У деяких людей одне слово "кладовище" може викликати неприємні відчуття. Тому при такому ставленні не варто йти туди і провокувати у себе страх. У інших же думка "сходити на кладовище до родича або друга" - це звичайна справа, яка не викликає ніяких поганих відчуттів. Все залежить від сприйняття вагітної!

Звичайно, якщо це похорон, наприклад, улюбленої близької подруги, варто утриматися від сильних негативних переживань і залишитися вдома. А якщо у вагітної жінки виникло бажання сходити на кладовище - нічого поганого з нею статися не може. Можу поділитися прикладом однієї знайомої молодої матусі. Будучи вагітною, у неї з`являлося незрозуміле бажання постійно ходити на цвинтар, відвідувати померлих близьких. Ніяких заборон на це лікарі перед нею не ставили. Ставилася жінка до цього спокійно, вважала, що вагітна на кладовищі - це цілком нормально. Зараз вона насолоджується новою роллю - роллю мами здорового прекрасного дитини!

Робимо висновок: можна вагітним ходити на цвинтар.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!