» » » Чи можна вагітним засмагати в солярії?

Чи можна вагітним засмагати в солярії?

Вагітній жінці не можна довго перебувати на сонці, засмагати. А чи можна вагітним засмагати в солярії?

Для початку відповім вам на питання: чому не можна довго перебувати на сонці?

По перше, в організмі вагітної жінки змінюється гормональний фон. Так, під дією сонячних променів (ультрафіолету) на шкірі можуть з`являтися пігментні плями. Ці плями або зникають після пологів, або залишаються на все життя.

По-друге, перебуваючи на сонці, підвищується температура внутрішніх органів і температура плода. Якщо плід знаходиться в такому стані досить тривалий час, це може спричинити за собою пошкодження мозку.



По-третє, частина вчених бачать взаємозв`язок порушень розвитку нервової системи майбутньої дитини і впливом на організм матері ультрафіолетового випромінювання.

Чи можна ходити в солярій вагітним

Вплив засмаги в солярії на організм вагітної не вивчалось. Лікарі радять утриматися від штучної засмаги. Загоряючи в солярії, жінка і її майбутня дитина схильні до того ж ризику. Через зміни гормонального фону під дією ламп солярію можуть з`являтися пігментні плями. До того ж, в період вагітності шкіра жінки стає більш чутливою до зовнішніх чинників. Є великий ризик обгоріти.

Зверніться до свого гінеколога, який вас спостерігає, і запитайте у нього, чи можна ходити в солярій під час вагітності? Звичайно, у кожного на це питання є своя відповідь. І твердження про те, що при дії ультрафіолетових променів виробляється вітамін D, такий необхідний як дорослому організму, так і дитячого, все частіше змушує нас замислитися, чи можна ходити в солярій при вагітності.

Сучасні вчені відзначають, що штучний загар не так вже й корисний. Особливо не рекомендується ходити в солярій вагітним. Варто задуматися про здоров`я майбутньої дитини. Сильне УФ випромінювання може привести до різних захворювань. А що ж стосується засмаги під час лактації? Чи можна засмагати мамі, що годує в солярії або під сонцем? А про це читайте в інший нашій статті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!