» » » Чи можна вагітним в басейн?

Чи можна вагітним в басейн?

Чи можна вагітним в басейн?

Все частіше серед майбутніх мам виникають розбіжності на грунті відвідин басейнів. Хтось вважає це справа вельми корисним, а хтось панічно боїться підчепити якусь заразу. Давайте розставимо всі крапки над "i" в питанні про те, чи можна вагітним відвідувати басейн.

Правила відвідування басейну для вагітної

В першу чергу, перед відвідуванням басейну необхідно проконсультуватися у свого гінеколога. Якщо ви не маєте ускладнень, а він не має заперечень, то в басейн на даний момент сходити можна. Чому тільки на даний момент? Пояснимо. Запам`ятайте головне правило: відвідувати басейн під час вагітності можна, коли слизова пробка сформувалася, але ще не вийшла.

слизова пробка

У піхві кожної вагітної жінки формується слизова пробка, що закриває вхід в цервікальний канал (шийку матки). Її функція полягає в захисті вашого дитинчати від прямого попадання інфекцій через піхву. Тобто купаючись в басейні, можна не боятися, що потрапить бруд і зашкодить малюкові. Але пробка захищає жінку і плід не весь період вагітності.

Формується слизова пробка в першому триместрі вагітності, який триває 12 тижнів. В Інтернеті пишуть, що на 7-му тижні вагітності починає формуватися слизова пробка для захисту плода.

Слизова пробка може почати відходити за 2-3 тижні до пологів або ж безпосередньо перед ними. Все індивідуально. Тому купання вагітним заборонено категорично саме після відійшла пробки, так як в цей час сильно збільшується ризик потрапляння різних інфекцій і хвороботворних мікроорганізмів до дитини.

Протипоказання і запобіжні заходи



Пам`ятайте про температуру води в басейні, якщо вибрали загальний басейн. Як правило, на заняттях аква-аеробікою для вагітних вода має відповідну температуру. Також якщо ви страждаєте від періодично виникає циститу або хвороб нирок, то відмовтеся від задоволення регулярно плавати в басейні.

Не забувайте про грибки, які можна підхопити в таких громадських місцях. Зараз вам це буде зовсім не до ладу. Лікувати грибки нігтів при вагітності вкрай складно, практично всі препарати протипоказані.

Чи не перенапружуйтеся. Якщо відчули втому, припиніть заняття. Також не можна ходити в басейн жінкам з сильним токсикозом, викиднями, болями в животі після занять.

Користь від занять в басейні

Запитуючи, чи можна вагітним в басейн, ви навіть не уявляєте, наскільки можна. Навіть потрібно! Плавання дозволить зняти деяку напругу з м`язів спини, паралельно з цим тренуючи інші м`язи. І якщо у вас тазове передлежання, то плавання - дуже серйозний помічник у виправленні цієї проблеми.

Плавання при вагітності добре готує жіночий організм до пологів. Розвиваються м`язи, які беруть участь в пологах, тому процес народження дитини може бути не таким болісним. Ви тренуєтеся затримувати дихання, що також стане в нагоді при потугах. Тепер ви точно знаєте, що вагітним відвідувати басейн можна в певний час і при вирішенні гінеколога.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!