» » » Що таке басейн?

Що таке басейн?

Що таке басейн?

Слово «басейн» використовується в різних сферах життєдіяльності, і не всі здогадуються, що таке басейн в певному контексті. У статті розповімо про різні варіанти використання даного слова.

Плавальний басейн

Говорячи про басейн, ми часто маємо на увазі басейн для плавання.

Плавальний басейн - це споруда для занять водним спортом. Ключовими складовими плавального басейну можна назвати ванну великої площі, заповнену водою, обхідні доріжки, трамплін і вишку для стрибків.

Плавальні басейни, в залежності від їх устрою, діляться на відкриті і закриті.

Відкриті знаходяться безпосередньо на вулиці. Їх можна використовувати тільки в теплу пору року.

Закриті басейни знаходяться в будівлі, що дозволяє використовувати їх цілий рік. Про те, що можна робити в басейні, читайте в статті Що робити в басейні.

різновиди басейнів

Крім самого поширеного і відомого всім сенсу слово «басейн» має також багато інших значень. Давайте спробуємо розібратися з тим, що таке басейн.

В першу чергу басейн - це штучна водойма. Він може бути плавальним, гидромассажним і Опитовим (для здійснення різних дослідів з рухами тіл).

У географії слово басейн застосовується для визначення площі стоку певного водоймища, тобто це територія, на якій все води - поверхневі і підземні - впадають в одну водойму.

Геологічна застосування слова «басейн» наступне: площа поширення відкладень одного виду корисних копалин (вугільний, нафтовий і т.д.).

Також в медицині є поняття судинний басейн, яким позначають сукупність кровоносних судин, які забезпечують кровопостачання того чи іншого органу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!