» » » Як правильно плавати?

Як правильно плавати?

Як правильно плавати?
Як правильно плавати?

Плавання корисно абсолютно всім. Воно розвиває наш організм, надає йому життєвої енергії і підвищує тонус м`язів тіла. Давайте спробуємо розібратися в тому, як правильно плавати, і що значить правильно.

Як навчитися правильно плавати

Це хороше запитання, яке може виникнути тільки у людини, яка прагне досягти відчутних успіхів у плаванні. Вчитися плавати можна як самостійно, так і під керівництвом тренера. Другий варіант навчання мислиться нам більш кращим. Справа в тому що тренер може навчити вас основам, які обов`язково потрібно використовувати при плаванні. Без хорошого фундаменту будинок не побудуєш. Цей принцип діє і в плаванні. Навчаючись самостійно, можна почати щось робити неправильно. Це неправильний рух швидко запам`ятають м`язи, що негативно позначиться на техніки плавання. Потрібно привчити себе вивчати спочатку основи діяльності, ну а потім все інше.

Як і в будь-якій справі, в плаванні, головне, техніка. Техніка - це правильність рухів. Про людину говорять, як про технічність плавці в тому випадку, коли він може плисти, практично не напружуючи своє тіло. Таким чином, техніка - це правильність рухів і не напруженість їх виконання. При плаванні потрібно пам`ятати про те, що тіло має масу, і тому необхідно тримати його на поверхні води. У солоних водах, тіло буде триматися самостійно. Якщо ви не відчуваєте себе впевненим у воді, то не потрібно плавати на глибині. Це не призведе ні до чого хорошого. Плавайте так, щоб ви могли дістати ногами до дна водойми або басейну. Коли ви відчуєте себе більш впевнено, то можна переходити до більш глибоким місцям плавання.

Як правильно плавати кролем



Ось деякі рекомендації, які можна використовувати при плаванні кролем.

  • При плаванні кролем на грудях тіло повинно вільно лежати на поверхні води в горизонтальному положенні. Особа опущено в воду. Для того, щоб робити вдих, необхідно повертати обличчя в сторону.
  • Потрібно зауважити, що основна рушійна сила під час плавання кролем зосереджена в руках. Початкове положення - це витягнута рука вперед. Опустіть руку вниз вільно. Зігніть її трохи в лікті. Кисть проходить паралельно тулубу на рівні його середини.
  • Рух руки поступово прискорюється до середньої фазі руху. Гребок слід закінчувати у стегна при повному випрямленні руки. Для того щоб гребок був більш ефективним, потрібно зібрати пальці руки разом і трохи зігнути їх. Після завершення гребка, руку м`яко виймають з води.


Швидко навчитися плавати вам допоможуть різні рекомендації на відео: як правильно плавати: як дихати, рухатися у воді і під водою.

Як правильно плавати під водою

Основна проблема плавання під водою скоріше психологічного плану. Багато хто боїться відкривати під водою очі, хоча це потрібно робити обов`язково. Як же тоді нам орієнтуватися в воді? Тут допоможуть спеціальні підводні окуляри. До речі кажучи, без таких окулярів не обходиться жоден професійний плавець. Навіть плавання на поверхні води вимагає опускання голови в воду. Потрібно придбати дуже хороші і якісні підводні окуляри, щоб в очі не потрапляла вода під час плавання. Починайте свої проби плавання під водою в басейні. У ньому досить таки світло і там немає ніяких перешкод і об`єктів, які здатні травмувати ваше тіло. У воді, як відомо, може бути все що завгодно. У деяких водоймах вода дуже темна, тому можна натрапити на камінь, отримавши при цьому тілесні ушкодження. Не потрібно цього робити, так як у вас відразу відпаде все бажання вчитися плавати під водою. Також не забувайте про те, що потрібно знати, як правильно дихати під водою і затримувати дихання, якщо ви зібралися занурюватися без маски і акваланга.

Як правильно плавати в басейні

Не секрет, що басейн багато в чому відрізняється за своїми властивостями від відкритих природних водойм. Якість і прозорість води, особлива акустика і освітлення приміщення. Зазвичай, басейн досить обмежений в розмірах і у вас немає можливості довго плисти по прямій. У басейні прийнято плавати, використовуючи спеціальні доріжки для цього. Ці доріжки зазвичай відзначені буйками. Залежно від розміру басейну можна розрахувати точну відстань, яке ви зможете подолати. У басейні необхідно мати на собі крім плавок, звичайно, спеціальну шапочку. Також підводні окуляри можуть стати в нагоді вам для плавання в басейні.

Ось основні моменти, які необхідно знати для того, щоб добре плавати. Головне в плаванні, як і в будь-якому іншому справі, - це практика. Хочете плавати добре і швидко? Плавайте кожен день під керівництвом хорошого тренера.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!