» » Як швидко плавати?

Як швидко плавати?

Як швидко плавати?

Важко знайти людину, яка б не любила плавати. Плавання - це і дуже приємне заняття, і ефективний спосіб формування прекрасної фігури. Однак плавання спокійним стилем людям з вольовим характером швидко набридає. У цій статті ми розповімо про те, як навчитися плавати швидше.

Якщо ви плаваєте "по-жаб`ячі" або "по-собачому", то, звичайно, вам потрібно навчитися більш швидким технікам. Самий швидкісний стиль плавання - вільний, його ще називають "кроль". Багато хто намагається його копіювати, але ось виходить далеко не у всіх. Найчастіше це виглядає безглуздо, хоча і людина, не бачачи себе з боку, цілком може вважати себе відмінним плавцем. Детальніше про техніку "кроля" читайте в статті Як правильно плавати.

Незалежно від того, який стиль плавання ви оберете для себе, важливо відточити кожен рух і довести його до автоматизму. Цього можна досягти тільки наполегливою працею і регулярними тренуваннями.

самостійні тренування

Варто відзначити, що послуги тренера з плавання сьогодні дуже дорогі. Мабуть, зрівнятися з ними можуть тільки індивідуальні заняття з великого тенісу, а тому далеко не кожен може дозволити собі такі уроки. В такому випадку доведеться займатися самостійно. Є прекрасний портал Фізкультура, на якому зібрана маса спеціальної літератури та відеоматеріалів з плавання, в тому числі і з плавання під водою.

Однак, крім розвитку техніки плавання і дихання, потрібно попрацювати додатково над цільовими м`язами. Це спина, дельтовидні м`язи, ноги, трицепси. Всі ці м`язи повинні бути у плавців дуже сильними, в іншому випадку досягати видатних результатів не вийде, навіть якщо навчитися техніці.

Тренер в допомогу



У даній ситуації є два важливих моменти - правильний вибір тренера і регулярність тренувань.

Як вибрати тренера? Звичайно, тут дуже складно вгадати. Тренер, у якого маса заслуг і медалей, може зовсім не вміти навчати, а який-небудь невідомий плавець, який не має масу регалій, може зробити з вас справжнього майстра. Найкраще вибирати тренера по "сарафанне радіо": розпитати знайомих - може, хтось уже займається з якимось тренером і дуже задоволений ним.

Регулярність тренувань - також дуже важливий момент. Якщо ви хочете добитися успіху, вам потрібно займатися не менше двох разів на тиждень. Але два рази - це те, що стосується безпосередньо занять в басейні. Пам`ятайте, що ми говорили про важливість силі м`язів? Так що, виділіть собі ще пару днів в тижні для занять на тренажерах.

У будь-якій ситуації, чи займаєтеся ви з тренером або самостійно, пам`ятайте про трьох китах успіху - техніка, регулярність, підтримка цільових м`язів.

Рада ледачим

Якщо займатися вам не хочеться, а бажання плавати швидко залишилося, тоді купіть собі ласти - і вас ніхто не наздожене!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!