» » Як навчитися плавати самостійно?

Як навчитися плавати самостійно?

Як навчитися плавати самостійно?
Як навчитися плавати самостійно?

Навчання плаванню - тільки на перший погляд здається складним заняттям. І особливо важко ця «наука» дається тим людям, які відчувають страх перед водою, а точніше - страх потонути. Але насправді цілком реально навчитися плавати самостійно.

Як самому навчитися плавати у воді

Перше, що потрібно зробити - це побороти свій страх потонути. Вода тримає тіло, і це її фізичне властивість, проте, якщо людина боїться, то він тут же починає йти на дно. Не потрібно намагатися навчитися плавати у водоймах великої глибини і без підтримуючих плавучих засобів.

Тренування початківця плавця повинна складатися з таких елементів:

  • Зайти в воду, щоб вона діставала приблизно до рівня грудей;
  • Вдихнути повітря глибше і пірнути під воду, підібгавши під себе ноги. Ця вправа допоможе відчути виштовхуючу силу води, відчути, що тіло спливає під її дією;
  • Після того, як затримувати дихання вже стане неможливо, знову встати на ноги.

Більше порад про те, як навчитися плавати, ви знайдете в нашій статті - Як навчитися плавати.

Такі вправи можна робити не тільки у відкритих водоймах, а й в басейнах. В останніх тренуватися легше, якщо триматися за борти.

Щоб навчитися плавати самостійно як брасом, так і будь-яким іншим стилем, можна поспостерігати за тим, як це роблять інші люди, перейняти їх техніку. Також для того щоб навчитися плавати стилем батерфляй, корисно буде почитати нашу статтю - Як плавати батерфляєм.

Рухи під час плавання



Коли людина вже вміє триматися на воді і затримувати дихання, то залишається тільки освоїти рухи руками і ногами. Для кожного стилю притаманні власні характерні руху, але головне, щоб вони були синхронними і спрямовані на рух у воді.

Найкраще почати вчитися плавати "по-собачому" - це найпростіший спосіб. Слід молотити руками і ногами по воді приблизно так, як ніби крутите педалі велосипеда.

Навчитися плавати брасом самому досить легко - спочатку необхідно потренувати руху ногами. Ці рухи дуже схожі на ті, як плавають жаби, і повторити їх не складе труднощів. Гребок робиться одночасно двома руками.

Для того щоб навчитися плавати кролем, ноги повинні працювати також як в стилі "по-собачому", а руки здійснювати послідовні кругові рухи над водою.

Про те, як все ж правильно навчитися плавати, ви прочитаєте в нашій статті - Як навчитися правильно плавати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!