» » Як плавати брасом?

Як плавати брасом?



Як плавати брасом?

Як спосіб плавання брас налічує вже кілька тисячоліть своєї історії. Звичайно, свою теперішню назву він отримав не відразу. Воно має французьке походження і з`явилося в минулому столітті, позначаючи переміщення у воді за допомогою розлучення рук. Такий стиль плавання називають ще «жаб`ячих», так як рухи рук людини нагадують руху передніх лап цього земноводного. Раніше брас називали ще й «російським», так як саме в цьому стилі плавання були особливо помітні успіхи радянської школи. Отже, як правильно плавати брасом?

Інструкція

  1. При цьому стилі плавання тіло плавця має займати горизонтальне положення на животі. Просування здійснюється як за допомогою рук, так і за рахунок ніг. Рухи здійснюються в певній синхронності.
  2. На відміну від баттерфляя або кроля, кінцівки ніколи не з`являються над поверхнею води. Їх рухи виробляються в сторони. Розлучення або помахи робляться в горизонтальній площині. До подібного стилю найлегше перейти новачкам, саме від плавання «по-собачому».
  3. Як плавати брасом? Початкове положення - витягнути тіло, руки зігнути в ліктях, щоб кисті були біля голови, ноги зігнути в колінах таким чином, щоб ступні опинилися на більшій відстані один від одного, ніж коліна.
  4. Розлучення руками необхідно виробляти в горизонтальній площині. Самі гребки здійснюються долонями як поверненими назовні, так і зверненими всередину. За рухом рук слід розпрямлення ніг. У кінцевій фазі плавець на кілька секунд витягується, випростуючи кінцівки.
  5. Завдяки цьому ривку тіло плавця ковзає в воді без нових рухів. Коли рух гаситься опором води, необхідно знову прийти в початкове положення для повторення відповідних помахів.
  6. Голова також тримається в воді і піднімається тільки в тій фазі, коли плавець опускає руки уздовж свого тіла після чергового гребка. Правильне дихання здійснюється наступним чином - вдих через рот, а видих через ніс.
  7. Один цикл - один рух руками, одне ногами, один вдих і один видих.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!