» » » Що не можна робити під час вагітності?

Що не можна робити під час вагітності?

Що не можна робити під час вагітності?

Безумовно, вагітність накладає на жінку деякі обмеження. Адже в цей період вона повинна піклуватися не тільки про себе, а й про дитинчаті, якого вона носить під серцем. Тепер вона вирішує не тільки за себе, але і за дитину, тому повинна діяти з кращих спонукань.

Що з повсякденних справ не можна робити під час вагітності

  • Вагітним не можна виконувати роботу, пов`язану з підйомом тягарів. Надумали протерти підлогу? Носити відро з водою вагітної заборонено! В крайньому випадку набирайте воду невеликим ковшиком, і залишайте відро на місці. А якщо вагітної необхідно що-небудь нести в руках, то розподіляйте вантаж рівномірно в обидві руки. При будь-якому найменшому стомленні майбутній мамі варто припинити діяльність.
  • Не можна підніматися на табуретку і драбину. Випрану білизну довірте розвісити чоловікові.
  • Не об`єднуйте свій пристрій дії, що вимагають різких рухів, наприклад, вибивання килима.
  • При чищенні плити, туалету, раковин і інших побутових предметів, не використовуйте хімічних засобів з вираженим запахом. А також завжди надягайте рукавички при подібній роботі.
  • Ніякого ремонту протягом 9 місяців!
  • Що стосується сексу, їм займатися можна! Заборона набуває чинності лише тоді, коли існує загроза викидня або передчасних пологів. При відчутті болю під час сексу, зверніться до гінеколога, це може бути симптомом якого-небудь захворювання.
  • І найголовніше, в разі підозри на переривання вагітності, терміново відмініть всі справи і дотримуйтесь найсуворіший постільний режим. Зверніться до лікаря.

Що не можна робити під час вагітності - шкідливі звички

  • Куріння. Курити вагітним не можна, а також слід уникати пасивного куріння, тобто не знаходитися поряд з кращим в цей момент людиною.
  • Наркотики і алкоголь. З першим все ясно без слів, а ось на рахунок алкоголю досі деякі матусі примудряються запитати, чи можна випити келишок вина або пива під час вагітності. Не можна дивитися в цій справі на досвід інших матерів, не слухайте тих, хто каже, що нічого страшного не буде! Організм кожної жінки індивідуальний, і жахливі наслідки від алкоголю можуть з`явитися, як у ембріона (алкогольний синдром плода, вроджені дефекти), так і у дитини, що підросла (проблеми з успішністю в школі, запізніле розвиток).
  • Кава. Не рекомендується вагітним зловживати цим гарячим ароматним напоєм. Доведено, що 300 мг кофеїну в день для вагітної - це жахливо багато! Зміст його в крові більше норми загрожує викиднем або недостатньою вагою при народженні.

Що не можна робити під час вагітності за прикметами





Звичайно, прикмет, пов`язаних з тим, що не можна робити при вагітності, повно! Зараз ми розберемося, що з них є міфом, а що несе в собі мудрість.

  • Вагітним не можна сидіти ногу на ногу. Дане твердження далеко не прикмета! Справа в тому, що такий стан майбутньої мами не просто порушує кровообіг, але і таким чином, знижує кількість крові, яка повинна надходити до плоду. Крім того, сидячи нога на ногу, вагітна створює величезне навантаження на хребет, а відповідно біль посилюється.
  • До народження не можна купувати речі для дитини. Походження цієї прикмети ставиться до того часу, коли відсоток смертності новонароджених був дуже високим. В наш час, це лише марновірство. Процес приготування до народження малюка в сім`ї зазвичай приносить мамі задоволення, що сприятливо позначається на стані дитинку.
  • Вагітній не можна ходити на похорони, інакше дитина може народитися будь-яким недугою. З одного боку, ми розуміємо, що марновірство - є марновірство. Але з іншого боку, лікарі і психологи, радять жінкам задуматися про те, як вони ставляться до такої процедури. Адже чим спокійніше мама, чим менше вона переживає, тим спокійніше і щасливіше буде її малюк.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!