» » » Дієта і вагітність

Дієта і вагітність

Дієта і вагітність

Дієта і вагітність - речі цілком сумісні, якщо не займатися голодуванням, не шкодити собі і дитині. У період вагітності у жінок вага збільшується абсолютно по-різному. Нормою є збільшення маси тіла не більше ніж на 10 - 12 кг. Звідки такі цифри? порахуємо:

  • На початку вагітності для захисту малюка організм робить жирові запаси на животі (1 - 1,5 кг).
  • Навколоплідні води будуть важити не більше 1 кг.
  • Плацента має вагу приблизно в 0,5 - 0,7 кг.
  • При вагітності збільшується об`єм крові, грудей, матки (2 кг).

Раніше існувала думка, що вагітній треба їсти за двох, а також всі в тій кількості, в якому вона побажає. Але дослідження і гнітючі факти показали, що надмірна вага, що набирається під час вагітності, загрожує діабетом, гіпертонією і навіть народженням малюка з надмірною вагою. Але все це не означає, що у вагітної взагалі не збільшиться вага. До 10 - 12 кг набрати вагу - це нормально! Необхідно відноситься до дієти під час вагітності, як до способу не набрати занадто велику вагу, який може нашкодити здоров`ю жінки і дитини.



Найчастіше основу дієт становить зменшення числа споживаних калорій, а значить і харчових речовин. А брак будь-яких харчових речовин у дитини може погано позначитися на його здоров`ї. Тому дієта вагітної жінки повинна бути вкрай розумною. Адже відмовившись від великого споживання мучного, солодкого і жирного, Ви не нашкодите малюкові. Виходить, що дієта і вагітність можуть існувати разом.

Поради по дієті вагітних

  1. Під час вагітності жінка повинна забути про алкоголь. Навіть мала кількість алкоголю може спричинити за собою негативні і незворотні наслідки. Це найсуворіша рекомендація в дієті вагітної.
  2. У період вагітності краще виключити з їжі гостре, смажене, занадто солоне і копчене. Не варто їсти всілякі консерви, пити занадто міцний чай, каву. А також продукти з барвниками і консервантами не бажані для вживання.
  3. Дієта вагітної жінки повинна передбачати продукти, насичені білком. Вибирайте для себе молочні продукти, яйця, птицю. З м`яса можна їсти нежирну свинину чи яловичину 1-2 рази в тиждень.
  4. Влітку і восени будуть дуже корисними свіжі фрукти і овочі. Вибирайте їх з урахуванням регіону, з якого вони потрапили до нас. Наші фрукти і овочі будуть безпечніше, так як не викличуть алергію у дитини як заморські. У зимовий час красиві величезні помідори або яблука на полицях магазинів не матимуть стільки користі, як літні.
  5. Ласунів теж порадує дієта під час вагітності. Будуть дуже корисними сухофрукти, варення власного приготування і мюслі. Що стосується меду, шоколаду та масляних кремів, то вони не кращий варіант для дієти вагітної. Їх вживання у великій кількості не сприяє правильному травленню і може привести до набору зайвих кілограмів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!