» » Чи можна в брюках до церкви?

Чи можна в брюках до церкви?

Чи можна в брюках до церкви?

У Православній церкві існує безліч традицій, які неухильно дотримуються протягом століть. Одна з них стосується зовнішнього вигляду прихожан. Особливо суворо ставлення до жінок. Хоча зараз церква більш лояльно ставиться жіночому одязі, надто вільний дрес-код все одно вважається знаком неповаги.

Сьогодні далеко не всі представниці прекрасної статі знають, як слід одягатися для походу до церкви. Один з популярних питань - це можна в брюках до церкви? Традиційно, вважається, що штани є, виключно, чоловічим одягом. У Святому Письмі згадується про жінок в чоловічому одязі. Там сказано, що вони «мерзенні перед Богом». Православна традиція передбачає, що жінка, в принципі, не повинна ходити в брюках ніде і ніколи. Звичайно, в XXI столітті до цього стали ставитися простіше навіть представники духовенства. Вважається, що краще нехай жінка увійде в храм в брюках, ніж зовсім пройде повз.

Але, все-таки, жінка в брюках в церкви, швидше за все, буде ловити на собі докоряють погляди інших віруючих. У деяких храмах можуть навіть зробити публічне навіювання. Винятки, звичайно, бувають. Наприклад, в туристичних містах до штанів відносяться простіше. Але і там, як правило, на вході в храм жінкам видають «чергові» спідниці, які одягаються поверх штанів. Краще заздалегідь подбати про свій зовнішній вигляд і надіти спідницю. Але і вона не повинна бути занадто викликає короткою або в обтяжку. Ідеальний варіант - спідниця в підлогу, в крайньому випадку, вона повинна прикривати коліна. 

Збираючись до церкви, не забувайте і про головний убір. Жінка повинна бути з покритою головою. Це обов`язково, і в цьому солідарні всі представники Православної церкви.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!