» » » Хто такі ангели?

Хто такі ангели?

Хто такі ангели?

Більшість людей на Землі вірять в існування ангелів. У них, як не дивно, часто вірять навіть ті, хто не визнає існування Вищих Сил. Згадка про ангелів можна знайти практично в кожній релігії і культурі, і, що найцікавіше, опису ангелів в різні епохи багато в чому сходяться. Традиційно ангел зображується як якесь духовне істота, схоже на людину, з крилами за спиною.

Однак в кожній релігії по-своєму трактується поняття, що висвітлює нам, хто такі ангели.

індуїзм

Індуїзм - одна з найстаріших світових релігій, що збереглася до наших часів. Крім того, це одна з небагатьох давніх релігій, про яку залишилися будь-які письмові згадки. Деяким з цих писань вже більше 6000 років. В індуїзмі крім основних богів згадується також величезна кількість менш значущих богів, званих «деви».

Слово «дева» буквально перекладається як «сяючий». Вважалося, що вони живуть в астралі - вищої форми реальності. Деви були людськими покровителями. Незважаючи на те, що природа їх була суто духовної, вони могли іноді приймати і людську подобу. Деви переносили різні послання і супроводжували людей на шляху їх духовного розвитку. Вони також супроводжували душу людини в її останню путь.

Стародавня Греція



Давньогрецький філософ Аристотель вірив в існування ангелів-хранителів - безсмертних істот, що відповідають за порядок і цілісність світобудови. Згідно з ідеями неоплатонізму, нарівні з такими вищими створіннями існували і менш значущі ангели. Назва походить від грецького слова angelos, що означає «гонець». Такі істоти мали передавати людям повідомлення, але ніяк не впливали на їх долі.

зороастризм

Стародавня релігія зороастризм зародилася приблизно за тисячу років до н. е. на території Персії (сучасна територія Ірану). Послідовники цієї релігії вірили в існування «фраваші» - створінь світла, наділених божественною енергією. Згідно з ученням зороастризму, у кожної людини є принаймні один фраваші, який виконує роль ангела-хранителя.

християнство



У всі гілки християнства ідея існування ангелів була привнесена з Єврейського Святого Письма. Надалі згадка про ангелів з`явилося і в Новому Завіті - ангели будуть розповідати про пришестя Ісуса Христа. В Євангеліях Діві Марії є ангел, який несе послання їй про те, що незабаром у неї з`явиться дитина, а Йосипу ангел повідомляє, що Ісус є Сином Божим. Крім того, ангели сповіщають про народження Христа пастухам в поле.

Іслам

Про ангелів неодноразово згадується в Корані і в Хадісе (переказі про словах і діях пророка Мухаммада). Згідно з ученням ісламу, ангели - посланці Божі. На відміну від людей, у них немає свободи вибору - вони зобов`язані за велінням Аллаха виступати в якості посланників, відчувати людей, записувати їх вчинки, охороняти і навіть вирішувати, кому жити, а кому пора вмирати. Вони охороняють ворота Раю і Пекла, несуть трон Аллаха, а також допомагають віруючим в війнах, угодних Аллаху. Одним із стовпів віри в Ісламі є прийняття факту існування ангелів.

Бахаї

Згідно з ученням монотеїстичної релігії Бахаї ангели є людям в підтвердження існування небесного всемогутнього Бога в якості своєрідної божественної благодаті. Це «благословенні істоти», які перейшли з цього світу в інший, позбулися пут власного «я» і придбали відповідні ангельські риси.

Це лише невелика частина існуючих уявлень про ангелів в різних релігіях. Іноді їх називають «духовними наставниками», іноді - «ангелами-охоронцями». Використання терміну «ангел» тяжіє до іудео-християнському корінню. Однак незалежно від того, як їх називають, більшість людей в сучасному світі приймають на віру факт їх існування.

Вам також буде цікава стаття Як намалювати ангела.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!