» » » Хто такі мормони?

Хто такі мормони?

Хто такі мормони?

Термін «мормон» походить від назви книги, яку представники цієї релігії вважають священною. Книга Мормона описує, яким чином індіанці спілкувалися з Богом. Опублікував цю книгу і заснував рух мормонів Джозеф Сміт у 1820 році. Другий священною книгою у мормонів вважається Біблія.

Хто такі мормони, і що вони сповідують? Вони проповідують єдність людини з природою, вважають, що як і людина, Бог обмежений власним тілом, а все, що відбувається на Землі він дізнається від ангелів. Мормони впевнені, що якщо вести праведний спосіб життя, дбати про своє тіло і здоров`я, то кожна людина може стати Богом.

Мормони ввели полігамію, так як навіть у Біблії багато пророків мали не по одній дружині (багатоженство у мормонів скасували офіційно лише в 1890 році). Вони вели активну місіонерську діяльність, при цьому проповідували особисту моральність і турботу про фізичне здоров`я.

Релігія мормонів не забороняє вбивство людей. Праведне вбивство, за поданням прихильників цієї релігії, відбувається з любові. Вони настільки «полюбили ближнього свого», що готові заради спокутування його гріхів пролити його ж кров. Так, наприклад, в 1857 році відбулося масове вбивство в штаті Юта. Прихильники релігії знищили ціле село переселенців. Всього було вбито 120 чоловік.

Допускає ця релігія і обман, особливо в тих випадках, коли відбувається вербування нових членів секти. В цьому випадку непорядний вчинок пояснюється тим, що серце новенького ще не готове прийняти істину в повному її обсязі, і тому слід говорити новим членам саме те, що вони хочуть почути.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!