» » » Скільки дають за вбивство?

Скільки дають за вбивство?

Скільки дають за вбивство?

При розгляді справ про вбивство людини завжди враховується безліч нюансів: навмисно чи воно було абсолютно, осудний чи був у той момент вбивця, чи не настала смерть через необережність, вперше було вчинено злочин такого роду, а також інші фактори. Розберемо різні ситуації, в результаті яких були вбиті один або кілька людей, і визначимо, скільки років за вбивство дають в кожному окремому випадку.

У загальному випадку за вбивство людини дають від 6 до 15 років позбавлення волі з обмеженням свободи на термін до двох років або без такого.

У стані афекту

В даному випадку зовнішнє духовний вплив на винного вважається як пом`якшувальний чинник, і покарання - або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі до трьох років. Якщо потерпілих два або більше, то покарання - примусові роботи на 5 років або обмеження волі на 5 років.

В результаті самооборони або при затриманні злочинця

У першому випадку загрожує обмеження або позбавлення волі до двох років, виправні роботи або примусові роботи з таким же терміном.

У другому випадку - обмеження волі, позбавлення волі або примусові роботи до трьох років.

З необережності



Покаранням за вбивство через необережність можуть бути виправні або примусові роботи, обмеження або позбавлення волі винного на 2 роки. Якщо потерпілих два або більше, то термін подвоюється, а також ймовірно позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Доведення до самогубства

У подібній ситуації загрожує до трьох років обмеження волі, або примусові роботи до п`яти років, або позбавлення волі до 5 років.

жорстокі випадки

До таких відносяться, наприклад, вбивство на релігійному, політичної, ідеологічної основі-вбивство вагітної жінки кровна месть- вбивство з метою приховання іншого злочину і деякі інші. Найбільш повний список можна дізнатися з КК РФ Статті 105. За такі злочини дають від 15 років до довічного ув`язнення.

Звичайно, кожний злочин індивідуально, і для прийняття рішення судом важливі всі деталі справи, тому однозначно не можна знати, яке покарання чекає підсудного.

Читайте також статтю Як спокутувати гріх.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!