Чому роблять аборт?

Чому роблять аборт?

У різні часи до абортів було різне ставлення. Але, як правило, відношення це не було позитивним. Найчастіше релігійна і громадська мораль визначала аборт як гріх або злочин. За великим рахунком, так воно і є. Штучне переривання вагітності - не що інше, як умисне вбивство. Не будемо говорити про юридичний статус цього злочину. Розглянемо моральні, соціальні і медичні причини, які допомагають зрозуміти, чому роблять аборт.

моральні причини

Такі причини були актуальні в ті часи, коли гріх перелюбу вважався більш страшним гріхом, ніж позбавлення від плоду такої любові. Молоденькі дівчата, що завагітніли до весілля, заміжні жінки, згрішили на стороні, свідомо йшли на підпільні або легалізовані аборти.

До моральним причин можна віднести і вагітність, що наступила в результаті згвалтування, а також випадки, коли жінки робили аборт, дізнавшись про зраду коханої людини. Моральної, а точніше, аморальної причиною можна назвати небажання жінки народжувати, щоб не псувати фігуру і не обтяжувати своє життя дитиною.

соціальні причини

Одна з найпоширеніших причин в сучасному суспільстві. Відсутність житла або роботи, страх перед майбутнім, несвоєчасність вагітності, яка порушила життєві плани, обмежені життєві обставини або безвихідна життєва ситуація. Все це змушувало і змушує жінок робити аборти.

І якщо за часів сексуальної безграмотності і дефіциту протизаплідних засобів це якось було виправдано, то сьогодні ніяких виправдань подібних причин немає!

Медичні причини

Це ті причини, які не підлягають осуду або осуду. Якщо вагітність і майбутні пологи становлять загрозу для життя жінки, то аборт є єдиним засобом зберегти здоров`я або життя матері. Якщо на ранніх термінах вагітності виявляються невиліковні захворювання або важкі патології у плода, то аборт також виправданий.

Хоча навіть в цих випадках церква вважає аборт гріхом, а жінки, які пройшли через таку ситуацію, зазвичай до кінця життя шкодують про все це.

суперечливі ситуації



Сексуальна безграмотність підлітків часто призводить до ранньої і небажаної вагітності. У таких випадках навіть деякі батьки наполягають на абортах, не замислюючись про наслідки. Їх більше турбує радикальне і моментально вирішення ситуації, яка може «зламати життя» підлітку. Та й морально стати матір`ю дівчинки 13-15 років ще не готові.

Ось тільки не думають ні батьки, ні завагітніли дівчинки і тому, що такий ранній аборт може стати причиною безпліддя і серйозних гінекологічних захворювань.

висновок

Сьогодні в нашій країні аборти легалізовані, хоча церква всіляко виступає за їх заборону на законодавчому рівні.

Безумовно, з огляду на можливі проблеми зі здоров`ям завагітніла жінки, а також можливість появи на світло нездорового дитини, аборт, як медичне хірургічне втручання, має право на існування. Моральна і етична сторона цього питання ніколи не отримає однозначної оцінки.

А ось в ситуаціях, коли рішення про аборт приймається для цілком здорової жінки, здатної народити вже зачатої здорову дитину, вся відповідальність за подібний вчинок лягає на саму жінку і її близьке оточення.

Можливо, вам буде цікаво почитати і статтю Як роблять аборт.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!