» » Коли народився ісус?

Коли народився ісус?

Коли народився Ісус?

У всі часи людей хвилювало питання - коли народився Ісус. З тих пір пройшло не одне тисячоліття, а вчені, теологи, історики, навіть мистецтвознавця і літератори до сих сперечаються про дату і місце народження Ісуса Христа.

Рік народження Ісуса

Почнемо з того, що Ісус є абсолютно реально існувала особистістю, в наш час суперечок на цю тему не виникає. А якщо жив, значить, є число, місяць і рік, коли народився Ісус Христос. Біблія говорить, що в день народження його сну на небі горіла яскрава зірка. Вчені довели, що такий зіркою могла бути комета, яка як раз в той час була видна із Землі в Юдеї (Ізраїлі). Цей факт незаперечний. А ось з датою, коли комета пролетіла над Землею, знову у багатьох вчених виникають розбіжності. Якщо зібрати багато огляди, то визначиться часовий відрізок, протягом якого народився Ісус. Це з 12 року до нашої ери по 4 рік нашої ери. Це час правління царя Ірода, коли він вів свою війну з немовлятами. Цей факт теж історично доведений. Звичайно, 16 років великий проміжок часу, але за давністю років і через величезну протилежності документальних свідчень у вигляді Євангеліє, навіть такий розкид можна вважати повним попаданням в ціль. Ці дати дозволяють нам достеменно відповісти на питання, в якому році народився Ісус.

Дата народження Ісуса

Тепер можна зупинитися на числі народження Ісуса. Ми святкуємо Різдво в грудні-січні через різницю в календарі. 26 грудня відзначається католицьке Різдво, 7 січня - православне. А що ж кажуть вчені про ці дати? Навіть в православних релігійних джерелах можна прочитати, що народження Христа було навесні, 25-27 березня. Про це говорять опису цієї події в усіх джерелах. Але 26 грудня на той момент святкувався язичницький День сонця. І щоб відучити населення від «поганого» свята, стародавні церковники узаконили Різдво саме в цей день. Цю думку сучасної православної церкви!



Сучасні астрологи теж займаються обчисленням дати народження Ісуса Христа. Герман Ломов написав цілий працю «І це все про Нього», присвячений саме датою народження Христа. Він звів воєдино дослідження багатьох астрологів, що жили в різних містах, країнах і століттях. Дослідники людських доль по зірках збудували гороскоп Христа і вирахували його точну дату народження (на їх погляд) - 24 грудня.

Місце народження Ісуса

З місцем, де народився Ісус, такої плутанини немає, версія одна. Батько його Йосип і мати його Марія жили до моменту зачаття Месії в Назареті. Але перед пологами ангел сповістив Йосипа про те, що дитина повинна народитися в Віфліємі. Тому Фіфліем - місто, в якому народився Ісус. Туди сім`я і відправилася, прямо напередодні народження немовляти. Як тільки Ісус народився і волхви піднесли благу звістку, а пастухи побачили зірку, всі побували в тому хліві, де відпочивала Марія з немовлям і принесли їм свої дари. Після цього через переслідування Ірода сім`я втекла до Єгипту. Прожили вони там недовго, Ірод помер незабаром. Ісуса батьки привезли назад на батьківщину, в Назарет, ще в дитячому віці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!