» » » Хто такі волхви?

Хто такі волхви?

Хто такі волхви?

Навколишній нас світ набагато багатогранніше, ніж ми його представляємо. Сучасна наука поки не в змозі розкрити багато таємниць. Напевно, тому такий великий інтерес до всього потойбічного, незрозумілого. Раз у раз з`являються новоявлені відьми, віщуни і навіть волхви. А хто такі волхви насправді?

біблійні перекази

Вважається, що в стародавні часи існував особливий рід людей, які володіють таємницями світобудови.

Про ці мандрівника-мудреців згадується в Біблії, в епізоді про народження Ісуса Христа. Саме волхви першими прийшли поклонитися Ісусові. Місце народження месії їм вказала зірка. Волхви вклонилися немовляті, як царю, і принесли йому дари: золото (як владиці), ладан (як Богу) і мірру. Цією запашної смолою умащали мерців.

Отже, волхви знали, кому поклоняються, передбачали всю його земне життя наперед.

Чародії давнини

А кого слов`яни називали волхвами? Людей, які мали таємними знаннями, які бачать минуле і майбутнє. Імовірно слово «волхв» походить від імені бога Велеса, і поступово перетворилося в «диво».

Волхви не тільки служили вищим силам, а й самі могли впливати на різні явища. Жодна подія в древніх громадах, від народження людини до смерті, не обходилось без участі цих мудреців. Вони були служителями культу (жерцями), які здійснювали зв`язок з духами і богами, віщунами (ведунами), лікарями (знахарями). Володіли даром перевтілення, знали закони природи, астрологію, володіли праслов`янської писемністю.

У суспільстві волхви займали високе положення. З ними радилися старійшини, а пізніше і князі.

Тих, кого називали волхвами, можна знайти в будь-якій світовій культурі (наприклад, друїди).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!