Хто такі ельфи?

Хто такі ельфи?

Часом, переглянувши фільм або прочитавши книгу з розряду фентезі, починаєш замислюватися, а може це все правда, і на Землі повно невідомих нам істот. Наприклад, хто такі ельфи, звідки взялися?

Ельфи прийшли до нас з кельтського і германо-скандинавського фольклору. У скандинавів це альви, у ірландців сиди, у деяких вони духи лісу, у деяких - феї або гноми.

Початок сказань про ельфів

Вважається, що вперше про ельфів заговорили в Ірландії. Там існував народ, що живе в пагорбах (сидах). Це були чоловіки і жінки незвичайної краси. Побачивши їх люди втрачали розум і потрапляли до них в рабство. Ті ж, хто зміг втекти, назавжди залишалися божевільними або навпаки, ставали пророками. Це якщо говорити про міфи, що стосується історії, то тут багато спираються на «Взяття сидов» і «Виховання в будинках Двох Чаш», ірландські саги. Сиди (ельфи) - це чоловіки і жінки з племені богині Дану жили в VI столітті до н.е. в Ірландії, Уельсі та на півночі Франції. У 1700-700гг. до н.е. вони були розбиті військом Синів Миля Іспанського і вигнані зі своїх земель. Частина пішло в пагорби, темні ельфи. Згодом їх стали плутати з гномами. Решта попливли за море і оселилися на таємничих островах.

опис ельфів



Вважається, що ельфи це високі люди, з ідеальною фігурою, блакитними (зеленими) очима, тонкими рисами обличчя, світлими довгим волоссям. У скандинавській міфології вони мають трохи загострені вушка. Живуть вони більше 3000 років. Ці істоти мали таємними магічними знаннями і згодом поділилися ними з друїдами. Вони досконало були знайомі з законами природи, могли керувати стихіями. Більшість з них знали про цілющі властивості різних рослин і вміло користувалися цим. Так само вони володіли магією, знали безліч заклинань і ритуалів. Взагалі, ельфи були всебічно розвиненим народом. Були у них і ремісники, і воїни, і люди мистецтва, і вчені. Жінки і чоловіки мали рівні права. Вихованням дітей займалися прийомні батьки, це допомагало виробляти характер.

Ельфи відомі не тільки в Скандинавії. Згадки про них є в «Історії» Геродота. Так само є припущення, що ельфійськая богиня Дану і середземноморська Діана, слов`янська Дана це одне і те ж божество.

У літературі, дані істоти мають різні обличия і повадки. Вони можуть бути маленькими чоловічками з крильцями і велетнями з специфічною зовнішністю. Все залежить від фантазії автора. Ось хто такі ельфи, а чи є вони взагалі, наукою точно не встановлено.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!