» » » Що таке гера?

Що таке гера?

Що таке гера?

Слово «гера» має різні тлумачення. Наприклад, про те, що таке гера, словник давньої міфології Риму і Греції говорить, що дане ім`я мало божество. Жіноча богиня Гера уособлювала продовження роду і жіночність.

Нижче ми поговоримо про богині Гері, про похідні від Гери іменах а також про інші значеннях слова Гера.

Гера - богиня

У давньогрецькій міфології Гера - дружина і сестра найвпливовішого бога - Зевса. Вважалося, що у Гери і Зевса був один батько - бог Кронос. Гера - наймогутніша з богинь Олімпу.

Те, що у неї з Зевсом було багато розбіжностей, показує, що були часи, коли культ чоловіків існував паралельно з культом жінок. Дані культи були рівні між собою і сильно конкурували. Хоча дана богиня представляє жіночність і є покровителькою шлюбу, до своїм суперницям вона нещадна, крім того, вона ревнива і жорстока.

Багато міфів відмінно показують, наскільки ревнивою і витонченої була Гера, які біди насилала на коханок Зевса, а також їхніх дітей. Оскільки Гера захищає шлюб, її мстивість поширюється не тільки на невірність чоловіка, а й на тих, хто намагається спокусити її. Така доля спіткала Иксиона, який домагався любові Гери - за це він був скинутий в Тартар і прикутий до навіки обертається вогненному колесу.

Також Гера вважалася покровителькою родяться жінки. Культ даного божества поширився по всій Греції, і на даний момент зберігся не один храм, присвячений Гері.



Додатково дізнатися про богиню і про те, що робила Гера, можна зі статті Якою була Гера.

У сучасному світі слово «Гера» використовується як ім`я.

Гера - жіноче або чоловіче ім`я?

Жіноче ім`я Гера має грецьке походження і перекладається як «сильна». Крім того, Гера може бути похідним ім`ям від Гертруда.

Гера - це ще й чоловіче ім`я, похідне від Герман або Герасим.

Гера в WoW

Поняття «гера» використовується також у рольовій грі World of Warcraft. Тут воно означає заклинання шаманів, яке дозволяє збільшити швидкість читання заклинань для всієї групи або ж швидкість атаки. Воно дозволяє поставити на всі цілі дебафф на 10 хвилин. Після смерті дебафф зазвичай пропадає.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!