» » » Як називали першого стародавньої людини?

Як називали першого стародавньої людини?

Як називали першого стародавньої людини?

У даній статті розповідається про те, що першого стародавньої людини називали неандертальцем, а також наведено назви та інших давніших і сучасних предків «людини розумної». Ця інформація стане в нагоді любителям гри "Аватар", а також всім, хто цікавиться історією.

Як називали предків першого стародавньої людини

Першими предками сучасних людей вважаються прямоходящие ссавці - австралопітеки. Вони жили приблизно 5 - 2,5 млн. Років тому, і їх останки вперше були виявлені в 1954 році в Південній Африці. Саме австралопітеки вважаються сполучною ланкою між тваринами і людьми.

На зміну австралопітеків прийшли найдавніші люди - пітекантропи. Вони жили близько 700 - 27 тис. Років тому. Останки пітекантропа були знайдені на острові Ява (Індонезія) голландським лікарем Еженом Дюбуа.

Після пітекантропів з`явилися неандертальці. Їх останки були знайдені в Африці, Європі та Азії. Вік скелетів склав 200 - 35 тис. Років. Це перші предки людей, які вміли добувати і підтримувати вогонь, розвивали мова. Також неандертальці полювали на тварин з використанням виготовлених знарядь, знімали з них шкури і будували житло. Середнє зростання неандертальців був 165 см, середня тривалість життя 22,9 років.

Перший сучасний тип людей

Скелет людини сучасного типу був вперше знайдений в гроті Кроманьон у Франції, звідси й походить його назва. Найбільш ранні кісткові останки кроманьйонців мають вік 40 тис. Років. Вони вже вміли виготовляти складні типи знарядь, а також обробляли шкури тварин і виготовляли з них одяг. Також саме в еру кроманьйонців з`явилися перші наскальні малюнки і написи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!