» » » Коли людина з'явилася на землі?

Коли людина з'явилася на землі?

Коли людина з`явилася на Землі?

Людина є наслідком тривалої еволюції і моменту, коли людина з`явилася на Землі, передували мільярди років еволюції життя. Життя зародилося 3 млд років тому. Близько 200 млн років тому в період панування динозаврів з`явилися перші ссавці. До кінця Крейдяного періоду (приблизно 75 млн років тому) виникли перші примітивні примати. 6-7 мільйонів років тому від приматів відокремилася гілка людиноподібних прямоходящих мавп гомінідів, які і стали предками людини.

Останнім нелюдським предком людини став австралопитек, що мешкав 4-3 мільйонів років тому, який вже впевнено пересувався на двох ногах і мав більш розвинені передні кінцівки. Однак обсяг мозку у нього був невеликий.

Основним критерієм, за яким вчені відокремлюють людини від мавпи, є обсяг головного мозку. Умовно перехідною межею вважається 600 куб. см. Тому часом, коли з`явилася перша людина, вважається 2.4 - 1.5 мільйона років тому, коли виник Homo habilis (людина уміла). У нього був уже досить великий мозок (670 см3) І він умів виготовляти примітивні знаряддя праці.

1,5 млн років тому його змінив Homo erectus (людина прямоходяча). Мозок його досягав 900 см3, у більш пізніх особин, які жили 700-500 тис років тому - до 1100 см3. Він ходив прямо, але мав низький звід черепа. Умів користуватися вогнем і володів більш досконалими знаряддями праці.

Перші представники Homo sapiens (людини розумної) з`явилися в інтервалі від 400 тис до 250 тис років тому. Однак тільки 70 тис років тому Homo sapiens став таким, який він є зараз - з об`ємом мозку близько 1300 см3. З тих пір людина майже не змінювався. І саме цей час можна вважати часом, коли з`явився сучасна людина.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!