» » » Як з'явилися динозаври?

Як з'явилися динозаври?

Як з`явилися динозаври?
Як з`явилися динозаври?

Динозаври - це вже майже казкові істоти для сучасної людини. Їх не побачити на власні очі, їх сліди давно занесені великим шаром ґрунту, але все ж вони до сих пір нагадують нам про своє існування. Через сліди, що вони залишили після себе. Як з`явилися динозаври? Поговоримо про це.

Як зародилися динозаври

Ми не будемо вам докладно описувати всі щаблі еволюції. Це дуже довга і об`ємна тема. Багато вчених стверджують, виходячи з даних досліджень, що ці істоти з`явилися, приблизно, сто - двісті двадцять п`ять років тому. Імовірно, що динозаври походять від рептилій, як всі ссавці (і не тільки) на землі. Тобто, вийшли з води.

травоїдні

Спочатку вони були невеликі, розміром, приблизно, нагадували великого індика, але скоро почав грати роль природний відбір. Виживали особини, у яких з`явилася можливість пересуватися на чотирьох ногах. Так легше було важівал великим тваринам. Тому вони стали еволюційно збільшуватися в розмірах. Звичайно, це було протягом довгих тисячоліть. І дійшло до того, що деякі динозаври стали розмірами з багатоповерхівку, приблизно, двадцять чотири метри у висоту і вагою понад тридцять тон. Ці тварини могли діставати їжу з верхівок дерев, але одночасно їм стало важко пересуватися і вони стали жити на болотах і не пересуватися на довгі дистанції.

м`ясоїдні

Також нарівні з травоїдними видами, існували і м`ясоїдні види. Ці тварини не досягали таких величезних розмірів, як травоїдні представники динозаврів, але були дуже рухливі. Але і перше, і друге торкнулися зміни клімату на Землі. І їх зона комфорту похитнулася і вони - динозаври, стали вимирати. Так звідки з`явилися динозаври? Немає точної відповіді, є тільки припущення вчених і археологів. Але зародженням їх вважається мезозойська ера.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!