» » » Чому квіти різних кольорів?

Чому квіти різних кольорів?

Чому квіти різних кольорів?

Хто знає, скільки видів квітів на Землі? Ніхто. Їх дуже багато. Можна перераховувати нескінченно. Цікава особливість - називаючи квітка, в голові людини виникає його уявлення, причому видається квітка певного кольору.

Цікаво, а чому квіти різних кольорів? Щоб дізнатися, треба повернутися на мільйони років назад. У той час квіти були порівнянними за розмірами з нинішніми деревами. Вони росли на скелях і були схожі один з одним за кольором. Запилюються ті квіти жуками (метелики і бджоли з`явилися набагато пізніше).

Час минав, квіти розмножувалися, настав момент, коли рослини були змушені вступити в боротьбу за запилюють їх жуків. Для успіху в цій боротьбі квітам потрібно було змінювати свій зовнішній вигляд, змінювати забарвлення і тд.

На той час, коли з`явилися літаючі комахи, квіти сильно зменшилися в розмірах, програвши в цьому деревам. Боротьба за виживання продовжилася - потрібно було привертати увагу літаючих комах, а з висоти помітні яскраві кольори. Еволюція зіграла свою роль в різноманітності забарвлень квітів, яке ми можемо зараз бачити.

Як же проявляється певний колір в квітці? За це відповідають пігменти, подібно хлорофілу, який придає зелений колір траві і листю, вони надають певний колір пелюсток квітів.

Інша справа смаку - кожному подобається свій колір. Тут може виникнути ще одне питання - чому дерева зелені і не видозмінилися, але на нього ми вже відповіли. Дерева в ході еволюції сильно додали в розмірах. Для комах вони і так помітні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!