» » » Які квіти посадити на клумбі?

Які квіти посадити на клумбі?

Які квіти посадити на клумбі?

Оформлення клумби є свого роду мистецтвом. Садівника можна порівняти у своїй справі з художником, який створює своє творіння, тільки не з фарб, а квітів. Обдумуючи, які квіти посадити на клумбі, садівник творить і створює свою картину. Але щоб вона вийшла красивою, гармонійної, потрібно підібрати правильні квіти. Їх правильність багато в чому залежить від поєднання всіх кольорів на клумбі за розміром, кольором, колориту і часу цвітіння. Оформляючи клумбу, варто враховувати досить багато факторів, одним з них є поєднання кольорів на клумбі, підбираючи їх не тільки на свій смак, але і під стиль оформлення всієї ділянки.

Вчимося оформляти клумбу

  • Підбираючи квіти для висадки необхідно врахувати багато чинників - забарвлення квітів, форму пелюсток і листя, розмір посадженого рослини, ступінь його розростання, а також термін цвітіння. Розробляючи схему посадки необхідно домогтися гармонійної композиції з квітів. У даній статті хотілося б трохи розповісти про те, як підібрати квіти для клумби. Якщо ви не є досвідченим садівником, то ви зможете знайти в статті корисні для себе поради.
  • Перед тим, як почати висаджувати квіти, необхідно продумати план своєї роботи, а точніше вирішити, які квіти будуть на даній клумбі. Враховуємо всі, яка грунт на клумбі, яка вологість і освітленість. Після цього вирішуємо, а чого ми хочемо отримати в результаті - сонячну, ніжну, а може бути вишукану клумбу. Наприклад, сонячної клумбу допоможуть зробити настурції або чорнобривці, ніжною - незабудки, а вишуканої вона буде з білими ліліями. Використовуючи близькі за кольором або контрастні квіти, ви отримаєте монохромну клумбу. Зверніть увагу на той факт, що жовті, червоні, помаранчеві тони зможуть привернути до себе увагу, а ось блакитні, сині, зелені і фіолетові буду виглядати більш спокійно, їх найчастіше використовують для створення якогось фону для яскравих кольорів.
  • Як посадити квіти на клумбі - для прикраси нерегулярних клумб рекомендується посадити пару рослин привабливого вигляду, щоб притягати до себе увагу протягом всього сезону, в той час, поки інші квіти будуть змінювати один одного. При оформленні клумби постарайтеся уникнути великої складності, а також строкатості малюнка. Не потрібно садити дуже багато різних видів рослин на одній клумбі. Зауважте, що хаотичне розміщення іноді може виглядати набагато краще, ніж ретельно продуманий візерунок.
  • Не варто забувати про те, що форма листя і квіток грають дуже велике значення. При створенні композиції одного тону, буде красиво поєднувати низькорослі квіти для клумб з високорослими. Той же ефект може дати поєднання рослин з листям різних форм, а також різним розмірів квіток. Важливе значення також грає і час, в яке починають цвісти рослини. Потрібно підібрати рослини так, щоб вони цвіли приблизно в один і той же період (даний спосіб підходить для регулярних клумб) або змінювали один одного в період цвітіння (для створення нерегулярних клумб).


Тепер давайте подивимося, а які гарні квіти для клумб можна використовувати. Ранньою весною розквітають цибулинні рослини (крокуси, нарциси). На початку літа розпускаються дворічні (фіалки, маргаритки, незабудки) і багаторічні рослини (іриси, піони). Пора цвітіння однорічних рослин приходить до середини літа (календула, петунія).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!