Коли садити нарциси?

Коли садити нарциси?

Нарциси - яскраві, ароматні весняні квіти, які прикрасять собою будь-яку клумбу. Поряд з тюльпанами, це найбільш популярний вид садових квітів, до того ж відмінно приживається в будь-яких, навіть занижених і затемнених місцях. На відміну від тих же тюльпанів, нарциси не так вимогливі до висвітлення і типу грунту, тому можуть виростати майже на всій території Росії. Особливо добре вони ростуть в середній смузі.

Однак щоб навесні нарциси порадували ваше око пишним цвітінням, потрібно дотримуватися деяких умов їх посадки. Тому поговоримо про те, коли садити нарциси.

Час посадки нарцисів

Нарциси - цибулинні квіти, і період їх цвітіння припадає на весну, тому садити їх потрібно восени. Про те, які ще види садових рослин висаджують в цю пору року, ви можете прочитати в статті Які квіти садять восени. Розмножуються нарциси саме цибулинами. Вирощувати їх з насіння досить складно і незручно.

осіння посадка

У різних регіонах країни терміни посадки цієї рослини можуть відрізнятися, тому варто орієнтуватися на погодні умови. Найкращий період - з другої половини серпня до початку вересня, коли температура повітря триматиметься близько 10 ° тепла. Це пояснюється тим, що при більш ранній посадці цибулина може не тільки розвинутися під землею, але і піти в зростання, а значить, замерзнути при перших же заморозках. Крім того, коріння при високій температурі можуть згнити. Пізня посадка несприятлива, оскільки коренева система цибулини не встигне сформуватися до настання холодів.



Якщо все-таки довелося посадити нарциси пізніше зазначеного терміну, потрібно обов`язково їх укрити сухим листям, травою або компостом, ялиновими гілками, соломою, тирсою. Також вкривати на зиму потрібно види квітів, привезені з більш теплих кліматичних зон.

весняна посадка

Буває і так, що цибулини нарцисів вдалося придбати в самому розпалі зими. Тоді їх потрібно буде зберегти в прохолодному місці, а навесні з настанням тепла посадити у відкритий грунт (коли земля повністю розмерзнеться - в період квітня-травня). Якщо вирощувати нарциси в садових вазах, то такий період перебування цибулин в прохолодному місці в стані спокою обов`язковий.

Якщо цибулинки ви купили саме навесні, то можна спробувати посадити їх відразу у себе в саду. Однак потрібно знати, що нарциси, посаджені навесні, зацвітуть набагато пізніше.

Якщо ви будете дотримуватися наведених порад, сонячні нарциси обов`язково порадують вас своїми яскравими бутонами вже в найближчу весну!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!