Коли садити малину?

Коли садити малину?

Людей, які добре знають агротехніку малини, зовсім небагато. Через що, дуже часто у покупців саджанців цієї культури існує думка про малину, як про плодовому дереві. а не чагарнику. У цій статті ми розповімо про терміни, такого дуже важливого агротехнічного прийому, як посадка малини. Отже, коли садити малину?

Весняна посадка малини

Перша посадка проводиться трав`янистими зеленими нащадками при досягненні ними висоти не більше 20 см. Це буває з кінця травня, і до початку червня. У цей час стоїть суха і спекотна погода. Нащадки постійно поливають до повної приживлюваності, а ті, які довше 20 см, вкорочують.

У червні місяці висаджують саджанці малини, вирощені в контейнерах. Літня посадка є найбільш оптимальним варіантом, тому що до морозів вони встигають добре вкоренитися, і прижитися. На зиму їх уже не доведеться вкривати, а тільки пригнути пагони.

Коли садити малину восени

Осіння посадка малини починається після визрівання рослин, коли заміщають нирки на кореневій шийці, стають добре помітними. Це друга половина вересня. Одним з позитивних моментів осінньої посадки малини є те, що в цей час року грунтові паразити не такі активні, як влітку.

У південних і центральних регіонах Росії можна застосовувати всі три терміни посадки малини. Але, чим далі на Північ, тим більша перевага повинна віддаватися весняної і літньої посадки. Справа в тому, що ранні і холодні зими часто виморожують осінні висадки малини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!