Коли садити траву?

Коли садити траву?

Щоб домогтися такого результату газонної трави, який зображений на картинках в інтернеті, потрібно знати, коли садити траву для газону і як за нею доглядати. Ідеально рівна, красива і насичена трава може вийти тільки в тому випадку, якщо ви докладете чимало зусиль. Необхідно також мати спеціальні знання про те, як правильно підготувати ділянку до посіву і коли його виконувати.

посадка трави

Садити траву для газону можна в будь-який час року, крім зими. Як тільки земля починає прогріватися під весняним сонечком, можна здійснювати посів. Навіть якщо ви задумаєте зробити гарний насичений газон прямо посередині літа, таку думку здійснити досить просто.

Кожен господар сам вибирає, коли йому зручно висаджувати газонну траву. Хтось вважає, що найкращим часом для посіву, втім, як і для всіх городніх рослин, є весняні місяці, особливо травневі свята. Інші ж початківці садівники помітили, що їх газон добре почав зростати, коли вони висадили його прямо в середині літа. А треті вважають, що газонна трава дає відмінні результати, тільки якщо її посадити в осінні місяці перед настанням холодів - тоді на наступний сезон вона стане насиченою і якісною.

Щоб самому визначитися в правильному часу висадки, потрібно придбати власний досвід посадки. Велике значення на зростання газону впливає якість грунту. Перед висадкою проконтролюйте, наскільки добре оброблений ваш ділянку для газону. Після прибирання сміття та перекопування землю потрібно зрівняти. Перед посівом дайте землі постояти в такому підготовленому вигляді приблизно місяць.



Фахівці вважають, що найоптимальнішим часом для посадки трави газону є літо, так як на той час земля вже досить добре прогріта і добре зволожена дощами і ручним поливом. Крім того, в літній період менше бур`янів, ніж у весняний.

Поки прийдуть заморозки, насіння газонної трави вже встигнуть вкоренитися і звикнути до грунту. Посіяний влітку газон вимагає значно менше догляду, ніж газон, посіяний навесні.

Пам`ятайте, що, коли сніг випав на землю, садити газон вже пізно. Доведеться чекати до настання весняного тепла.

Розібравшись з часом посадки трави, можна приступати до роботи. Дізнатися про правила посадки можна зі статті Як садити траву. Посадка трави - справа нелегка, і ще складніше за нею доглядати. Про догляд за газоном можете почитати в статті Як виростити траву.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!