» » » Чим корисна малина?

Чим корисна малина?

Чим корисна малина?

Як дикоросла, так і декоративна (садові) малина чарівна на вигляд, надзвичайна за смаком і дивовижна за змістом корисних речовин ягода. Поговоримо, ніж корисна малина, які речовини в її складі приносять користь і чому.

Малина: універсальна користь

Не будемо перетирати тему про користь малини в простудний період, здається, знають це навіть дітки. Коротенько. Корисним для лікування застуди є саме малинове варення. Чому? Справа в тому, що корисні для придушення вірусу речовини, що виділяються з кісточок малини під час її варіння. Так що, їжте, але пам`ятайте про зміст цукру, якщо Ви дбаєте про фігуру.

До речі, про фігуру. Малина може використовуватися і під час дієт. 42 калорії на 100 грамів не так багато, при цьому на ту ж кількість в ній міститься всього 0,3 грама жиру.

Малина корисна при недокрів`ї. Що міститься в ній вітамін С допомагає засвоєнню заліза, також присутнього в складі даної ягоди. Так що, рада дівчатам - їжте малину під час менструального циклу. Починайте їсти за тиждень до місячних, в період їх настання, а також після. У день з`їдайте грам 200 малинки.



Лікувальна речовина - бета-ситостерин - знаходиться також в насінні малини і володіє протівосклератіческім властивістю, завдяки тому, що перешкоджає відкладенню холестерину на стінках судин.

Саліцилова кислота (або відомий багатьом як вітамін В9) має бактерицидні властивості. Тобто корисно їсти ягоди малини під час будь-яких інфекційних та вірусних захворювань, а також по весні, коли організм ослаблений після зими.

Можна також сказати, чим корисні листя малини. У них містяться флавоноїди, які використовуються навіть в офіційній медицині. Вони беруть участь в окисно-відновних процесах людини. Крім того, листя малини містять органічні кислоти. Вони підтримують баланс кислотно-лужного окислення в організмі людини, що особливо важливо для людей з малорухливим способом життя.

Малина корисна і в косметології. Сік цієї ягоди зволожує, живить, вибілює шкіру, а також сприяє її омолодженню. Просто розімніть кілька ягід малини і накладіть кашку на 15 хвилин на обличчя. Якщо немає часу лежати з маскою, рясно змочіть в соку малини ватний диск і протріть обличчя (так, щоб сік максимально залишався на обличчі, але не дратував вас капанням).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!