» » » Що додають в горілку?

Що додають в горілку?

Що додають в горілку?

Всі ми знаємо, що сивушний запах і неприємний смак горілці надають токсичні масла і домішки. Тому для того щоб поліпшити якість продукту, його часто необхідно чистити за допомогою фільтрації. Що додають в горілку, щоб усунути специфічний запах і поліпшити смакові якості продукту? При виробництві горілки використовують різні ароматизатори. У вже готову горілку додають різні ягоди, фрукти, трави і різноманітні прянощі, після чого її наполягають деякий час, до отримання необхідного ефекту.

Що підсипати в горілку

Щоб поліпшити смакові якості горілки, приготовленої в домашніх умовах, здавна використовували ароматизацію. Найпершим продуктом, який стали використовувати в цих цілях став хміль. Адже навіть зовсім маленьке його кількість здатна повністю усунути присмак сивушних масел, які містяться в спирті. Незабаром помітили, що таким же властивістю володіє так само і бджолиний мед. В даний час, щоб ароматизувати горілку використовують різні ягоди, трави, фрукти і прянощі. А якщо для ароматизації використовують лікувальні трави, то подібна горілка придбає крім приємного запаху так само і корисні властивості.

Що підмішати в горілку: рецепти



Ось деякі рецепти самогону та горілки з поліпшеними смаковими якостями.

  • Малинівка. Вам знадобиться: ягоди малини, цукровий сироп за смаком, горілка. Візьміть пляшку і заповніть її на стиглими ягодами малини. Залийте горілкою, після чого бутель необхідно витримати в тіні дві доби. Після чого горілку процідіть, а малину викинете. Заповніть пляшки свіжою малиною, і знову залийте на дві доби тієї ж горілкою. Після чого процідіть горілку і додайте до неї за смаком цукрового сиропу.
  • Сунична горілка. Вам знадобляться: ягоди полуниці або суниці - близько 3 кг., Цукор - 1,5-2 кг., Горілка - 1 пляшка. Візьміть ягоди полуниці або суниці, перетріть з цукром і додайте в горілку.
  • Виноградна горілка. Вам буде потрібно: 1 л. виноградного соку, 1 кг. цукру, 1 ст. л. чаю, 5 шт. лаврового листа, 5 шт. чорного перцю горошком, 0,5 ч.л. ваніліну, 1 л. горілки. Всі перераховані вище інгредієнти необхідно додати до горілки і настояти 5-6 днів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!