» » » Як пити горілку правильно?

Як пити горілку правильно?

Як пити горілку правильно?

Горілка вважається в Росії національним алкогольним напоєм, вона як ніхто інший міцний алкогольний напій доповнює страви російської національної кухні. Горілка покращує апетит, сприяє кращому травленню важких жирних страв, яких багато в українській кухні. А ще цей напій підходить як до середини застілля так і до його завершення. У російському застілля традиційна часта зміна страв, горілка ж унікальним образам нейтралізує запах і смак раніше з`їденої їжі, дає можливість поробоватьі оцінити всі страви, які подають господарі. При всьому при цьому сама горілка не залишає післясмаку, звичайно якщо вона якісна.

Горілку прийнято приносити на стіл в спеціальному графині або пляшці, вони повинні бути охолоджені на стільки, щоб посуд запотіла. Якщо охолодити її сильніше, то вона буде надавати анестезуючу дію. В процесі трапези правильно пити горілку протягом всього заходу. Як холодних закусок традиційні мариновані овочі, солоні і мариновані гриби і солона або копчена риба з цибулею.

Якщо випити чарку горілки перед їжею, вона стане відмінним аперитивом, тому що напій трохи вгамує голод і дасть можливість відчути смак першої страви.

Як правильно пити горілку? Питання спірне. По-русски горілку вливають в горло на видиху, потім на вдиху ковтають. Професіонали в цій справі вважають за краще доповнити цей момент Занюхіваніе, для цього використовують хліб, а для більшого антуражу прийнято крякнути в кінці, таким чином видихаючи зайві пари алкоголю. Далі вони закушують цієї ж скоринкою, доповнивши її шматочком солоненьке риби. Запивати горілку не прийнято, від цього може статися сп`яніння. Так по - російськи правильно пити горілку, майже не закушуючи.

В Європі ж вважається поганим тоном перекидати чарку одним махом. Європейці вважають, що правильно пити горілку потрібно маленькими ковтками, як ковзани, щоб відчути смак і насолодитися ним. Мова, звичайно ж, йде про якісну горілку.



Але так як горілка-це традиційно російський напій, повернемося до російських звичаїв, пов`язаних з цим напоєм. Російські споконвічно п`ють горілку не для сп`яніння. Правильно закушуючи, вони не хмелію, а стають бадьорими і дуже веселими, знаходять спільну мову в будь-якій компанії.

Щоб розкрити смакові (і не тільки) якості горілки важливо правильно підібрати закуску. Горілка-напій не дешевий, відповідно і закуска повинна бути дорогою, такий як ікра, копчена риба, мариновані і солоні гриби. Свої унікальні властивості горілка розкриє в супроводі такої закуски. Але підійде і дешевший варіант закуски з солоними огірками, оселедцем і квашеною капустою. Треба сказати, що кращої закуски, ніж солоний огірок під прохолодну горілку ще не придумали. Про це говорили і класики, наприклад Антон Павлович не раз згадував його.

Якщо правильно підібрати закуску, то випиває завжди залишиться на висоті, буде контролювати свої вчинки і отримувати від процесу вживання напою тільки задоволення. Треба просто вміти правильно пити горілку.

І ще 2 правила як правильно пити горілку і не сп`яніти:

  • Краще не пийте горілку на голодний шлунок, тому що алкоголь від цього напою майже миттєво потрапляє в кров (швидкість руху алкоголю в крові безпосередньо залежить про наповненість шлунка) і ви відчуваєте сп`яніння. Перед застіллям з`їжте що-небудь, збагачене вуглеводами (відварену картоплю або рис), така їжа повільно засвоюється і не дасть алкоголю швидко розбавити вашу кров.
  • Золоте правило: не змішуйте горілку з більш слабкими по фортеці алкогольними напоями. А під час такого застілля краще пити соки яблук або апельсинів, їх фруктоза швидко спалює горілку, перейнявшись в кров.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!